Емоционално здраве

10 от най-мистериозните психични заболявания

Статистиката показва, че всеки четвърти човек в света страда от психично разстройство. Вижте някои от най-необичайните, които за пореден път доказват колко мистериозен е всъщност човешкият мозък.

КОЕ Е ПО-ВРЕДНО ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО - БЕЗСЪНИЕ ИЛИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ СТРЕС?

Когато се срещнем с човек едно от първите неща, които забелязваме е лицето му. Именно то в рамките на милисекунди дава информация за приблизителна възраст, настроение, общо здравословно състояние, хар

7 физически болки, които са на емоционална основа

Психосоматичната болка е специален вид физическа болка, причинена от психическото ни състояние. Нелекуваните емоции се впиват в тялото и по този начин засягат цялостното състояние на човека.

В подсъзнанието ни са записани десетки негативни програми. Как да ги изтрием?

Негативните програми – това са автоматични действия, които се изработват в резултат на излагането на човек кра дeн от ен ер джи на негативни нагласи или възникват поради силен натиск отвън и желанието

Каква е връзката между депресията, тревожността и червата?

*Може да се каже, че щастието започва от червата, защото имено там се синтезира 95% от серотонина (хормонът на щастието) в тялото!

Емоционалните промени при менопауза

По време на менопаузата в тялото на жената се случват изключително много хормонални промени, които неизбежно се отразяват на психическото състояние. Около 70% от жените в менопауза изпитват по-висока

Болести от нерви

Има една стара, но вечна истина – всички болести са от нерви! Доказателства? Всеки ден и навсякъде! А всеки ден и навсякъде днес е стресът.

ПСИХОСОМАТИЧНИ БОЛЕСТИ (ЧАСТ 3): ПРОБЛЕМИ СЪС ЗЪБИТЕ СПОРЕД ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ

Какво представляват психосоматичните болести и как тялото ни е свързано с начина ни на живот, мислите и чувствата, които изпитваме, можете да разберете в част първа на настоящата поредица.

Черва: вторият мозък в нашето тяло (ЕНС)

В нашето тяло съществува отделна нервна система, която всъщност е толкова сложна, че я наричат „втори мозък“. Тя се състои от 500 милиона неврона, дълга е приблизително 9 метра и продължава от хранопр

Деменцията заплашва тези, които са изживели живота си, без да променят нагласите си!

Академик Бехтерев, посветил живота си за изучаване на мозъка, забелязал, че е велико щастие да умреш, съхранявайки разума си по пътищата на живота и това е дадено само на 20% от хората. 

 

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.