МИСИЯ

 

АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ е създадена с много любов и желание да помогнем на повече деца и възрастни да развият емоционалната си интелигентност, защото тя е от съществено значение във всеки аспект от живота!

Мисията на АЕИ е да помага на хората да подобрят живота си, чрез развиване на емоционални компетенции и умения, защото обществото ни има нужда да стане по-здраво, със силни ценности, по-състрадателно, с повече осъзнати родители, да се научим да се обичаме, да има повече усмихнати и здрави хора, и повече сбъднати мечти...

 

Десетилетия наред по-голямо внимание се обръщаше на физическото здраве и академичното развитие. Образованието и високата обща култура са безспорно важни за личността, но осъзнатост липсва при голяма част от хората. Всички сме чували за коефициента на интелигентност – IQ, нали? А, колко знаят какво е емоционална интелигентност или са проверявали своя EQ? Всички познаваме добре възпитани и интелигентни хора, които са нещастни в личния си живот и страдат, разболяват се, самотни са или задушават децата си без да осъзнават, че го правят и се чудят защо въобще им се случва точно на тях. Според някои хора е съдба, късмет или друго, в което избират да вярват и всеки има право да вярва в каквото иска, но нека напомним за една мъдра мисъл на Карл Юнг, че ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ НАС И ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО Е ОСЪЗНАТО - ВЕЧЕ НЕ Е СЪДБА!

Академичната интелигентност няма нищо общо с емоционалната, която е жизненоважна, защото ние постоянно живеем емоциите си и е изключително важно на първо място да осъзнаем своите емоции, и да поемем отговорност за тях за да подобрим живота си.

Стремежът към развитие на личността, към осъзнаване и психологическа интеграция. Именно това е пътят за справяне със себе си и с вътрешните противоречия. Вместо това, душевната ни проблематичност се третира с фармацефтика – антидепресанти и транквиланти, които не разрешават проблема с липсата на осъзнаване. Чрез развитие на Вашата емоционална интелигентност, Вие можете да постигнете осъзнатост и по-щастлив живот във всеки аспект.

Физическо здраве

Способността да се грижим за нашето тяло и най-вече да управляваме нашия стрес, което има невероятно въздействие върху цялостното ни състояние, е силно свързана с нашата емоционална интелигентност. Само като сме наясно с нашето емоционално състояние и реакциите ни към емоциите в живота си, можем да управляваме стреса и да поддържаме добро здраве.

Психическо благополучие

Емоционалната интелигентност влияе на нашето отношение и перспективи за живота. Психическото благополучие може да помогне за облекчаване на безпокойството, избягване на депресия и промени в настроението. Едно високо ниво на емоционална интелигентност директно се свързва с позитивно отношение и по-щастлив поглед върху живота.

Взаимоотношения

Чрез по-доброто разбиране и управление на нашите емоции ние сме по-способни да комуникираме чувствата си по по-конструктивен начин. Също така сме по-способни да разберем и да се отнасяме към онези, с които сме в отношения. Разбирането на нуждите, чувствата и отговорите на хората,  които ни интересуват, води до сплотени и пълноценни отношения.

Резолюция на конфликта

Когато можем да различим емоциите на хората и да бъдем съпричасти към тяхната перспектива, много по-лесно е да разрешим конфликтите или евентуално да ги избегнем, преди да започнат. Също така сме по-добри в преговорите, поради самото естество на способността ни да разберем нуждите и желанията на другите. По-лесно е да даваме на децата и хората това, което искат, ако можем да разберем “какво е това”.

Успех

По-високата емоционална интелигентност ни помага да бъдем по-силни вътрешни мотиватори, които могат да намалят отлагането, да увеличат самочувствието и да подобрят способността ни да се фокусираме върху дадена цел. Това също ни позволява да създаваме по-добри отношения за подкрепа, да преодоляваме неуспехите и да устояваме на по-устойчива перспектива. Нашата способност да забавяме удовлетворението и да виждаме в дългосрочен план, пряко засяга способността ни да постигнем успех.

Лидерство

Способността да се разбере какво мотивира другите, да се отнасят положително към тях и да изграждат по-силни връзки с другите на работното място неизбежно прави хората с по-висока емоционална интелигентност по-добри лидери. Ефективният лидер може да разпознае какви са нуждите на своя народ, за да може тези потребности да бъдат посрещнати по начин, който насърчава по-високото представяне и удовлетворението на работното място. Емоционално интелигентния лидер е в състояние да изгради по-силни екипи, чрез стратегическо използване на емоционалното разнообразие на членовете на своя екип, за да бъде от полза за “отбора” като цяло.

 

Емоциите играят много важна роля в цялостното качество на нашия личен и професионален живот. Докато инструментите и технологиите могат да ни помогнат да научим и владеем информация, нищо не може да замести способността ни да разбираме и управляваме нашите емоции и на хората около нас.

В академията ще намерите професионализъм и ценности, които не само преподаваме, а носим в себе си. Качеството на обученията е на най-високо ниво и постигаме реални резултати - за вас, за вашите деца, за вашите близки, за вашите приятели, за личните взаимотношения, за бизнеса, за здравето, за осъзнатото и неосъзнатото, за последствията, за мечтите. Всеки наш избор, всяка реакция, всяко усещане в тялото ни е емоция и чувство.

Емоциите в човешкото тяло са по-силни от всяка логика! Срещнете се с тях, опознайте ги, направете осъзнат избор как да живеете вашите емоции и чувства, а ние ще ви помогнем в този процес.

 

Приветствам Ви с Добре Дошли!

Десислава Дамянова - основател на АЕИ

 

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.