ИНДИВИДУАЛНИ СЕСИИ С ДЕСИСЛАВА ДАМЯНОВА ЩЕ СЕ ЗАПИСВАТ ОТНОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

МИСИЯ

Здравейте,

Казвам се Десислава Дамянова и през 2017 г. с много любов и труд, сбъднах мечта – основах Академия за Емоционална Интелигентност!

Уютно място, където хората да се запознаят със себе си, да опознаят ценностите си, да развиват емоционалната си зрялост, да подобрят комуникацията със себе си, с децата, с родителите, с приятелите, в работната среда.

Ще споделя дълбокия смисъл, който визуализирах в логото и изразява мисията на академията.

 

ЛОГОТО

На пръв поглед е пеперуда, но когато се вгледате в нея ще видите:

 • две лица, които се гледат в очите, но не са залепени едно за друго (емоционално зрелите хора)
 • две лица, които са си обърнали гръб и с наведени глави (емоционално НЕзрелите хора)
 • бъбрековидни форми, които символизират партньорството

Лицата изобразяват комуникацията между хората, която е определяща за човешките взаимоотношения в зависимост от емоциите, които изпитваме и начина по който ги изразяваме. Добрите отношения са там, където има добра комуникация!

 

ЗАЩО ПЕПЕРУДА?

Пеперудата олицетворява трансформацията и способността за превъплъщение. В началото тя е тромава гъсеница, след това се трансформира в какавида и на пролет от този пашкул излиза красива пеперуда, която символизира възраждането и полета на душата.

Духовното й послание призовава към развитие от онзи пашкул на незрялост, който всеки един от нас трябва сам да преодолее, за да активира разгръщането на крилата си и да открие неподозираната сила, мъдрост и красота, които носи в себе си!

 

ЦВЕТЪТ НА ПЕПЕРУДАТА

Избрах тъмно лилав, защото това е цветът на седма чакра, която символизира най-висшето ни състояние в осъзнаването на нашата истинска природа. Многобройните отговорности, които заемат голямата част от живота ни, разстройствата на личността и социалните маски, които носим, често ни отвличат от възможността да си спомним кои сме в действителност

 

ПОЛЕТЪТ НА ПЕПЕРУДАТА

- Дядо какво е това?

- Какавида синко, има пеперуда вътре.

- Ако й помогнем може да излезе... Виж излиза! Лети! Дядо, тичай, тичай! Падна! Какво се случи?

- Съжалявам, умря.

- Умря ли?

- Бъди разумен и никога не помагай на пеперудата да излезе по този начин.

- Защо, дядо?

- Защото, трябва да я оставиш да излезе сама. Да я оставиш да се бори. Само така ще има сила за да може да лети.

- Можех да й направя криле, с които да лети.

- Дете, мое! Ако една пеперуда, не може да полети със собствените си криле - то никога не би могла с крилете, които ти ще й дадеш…

Всяка трансформация е болезнен процес и преминава през различни етапи на развитие. Понякога на човек са му нужни години за този процес, през които чувства болка, тъга и самота, преди да се прероди в красива пеперуда със собствени криле и да полети свободно. А понякога, някои възрастни не позволяват на личността да полети и такива хора паразитират на крилете на емпатичните хора.

 

АКАДЕМИЯТА

Ние не правим криле, но с много любов и професионализъм, спомагаме процеса на трансформация, прераждането и полета за да може Вие да изградите свои криле и да полетите свободно!

 

ЗАЩО ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ?

 • Дълго време се чудих, защо умни и интелигентни хора, успешни в професионален аспект не могат да общуват емпатично в семейна среда?
 • Защо някои родители създават деца и после ги насилват, манипулират, съсипват, и защо не обичат децата си?
 • Защо някои хора не умеят да изграждат автентични и емоционално топли отношения?
 • Защо някои хора на управленски позиции са толкова авторитарни със служителите и управляват чрез страх?
 • Защо някои хора поемат отговорност, а други не? Защо едни манипулират, а други не?

В търсене на отговори, стигнах до извода, че всичко зависи от емоциите, които хората са преживели в семейната среда и единствения начин да подобрим настоящето е да развием емоционалната си зрялост като работим върху емоционалната си интелигентност. Това осъзнаване дойде няколко години преди да основа академията и въобще в България да се говори за ЕИ. Така с времето идеята за създаване на академията нарастваше и започнах дълга подготовка със сериозни инвестиции като време и финанси в професионални обучения на световно ниво, с много четене и достоверна информация от откривателите, а не преписвачите. Стъпка по стъпка, с много любов, труд и постоянство мечтата стана реалност.

Когато на хората не им върви в живота се чудят защо въобще им се случва? Според някои хора е съдба, късмет или друго, в което избират да вярват и всеки има право да вярва в каквото иска, но нека напомня за една мъдра мисъл на Карл Юнг, че

ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ НАС И ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО Е ОСЪЗНАТО - ВЕЧЕ НЕ Е СЪДБА!

Стремежът към емоционална осъзнатост е пътят за справяне с вътрешните противоречия. Вместо това, душевната ни проблематичност се третира с фармацефтика – антидепресанти и транквиланти, които не разрешават проблемите. Чрез развитие на емоционалната си интелигентност, Вие можете да постигнете емоционална зрялост, а точно това е нужно за по-щастлив живот във всеки аспект!

В академията ще откриете професионализъм и ценности, които ще надминат очакванията Ви! Качеството на обученията е на най-високо ниво и се постигат реални резултати – лично за вас, за вашите деца, за вашите близки, за вашите приятели, за личните взаимотношения, за бизнеса, за осъзнатото и неосъзнатото, за последствията, за мечтите. 

Всеки наш избор, всяка реакция, всяко усещане в тялото ни е емоция и чувство! Реакциите и поведението ни се определят от емоциите, които изпитваме и колкото и да е умен човек е важно да осъзнае, че ЕМОЦИИТЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО СА ПО-СИЛНИ ОТ ВСЯКА ЛОГИКА!

За да имате здравословен и пълноценен живот, срещнете се с вашите истински емоции, опознайте ги, направете осъзнат избор как да живеете вашите емоции и чувства, а ние от академията ще ви помогнем в този личен и автентичен процес.

  

БЛАГОДАРНОСТИ 

Сърдечно благодаря на моите безусловно любящи родители, които са ми дали емоционална топлина и всичко необходимо за да мога да летя свободно, смело и отговорно в живота.

 • Благодаря на Калоян Спасов, който помогна да създам офиса на академията и бе мой учител в опознаване на дуалността в света.
 • Благодаря на графичния дизайнер Илияна Танева, която реализира идеята за логото така красиво и вдъхновяващо.
 • Благодаря на Даниел Лазаров, който създаде сайта и винаги е готов за творчество.
 • Благодаря на всички колеги, които допринесоха за развитието на АЕИ с труда, знанията и енергията си.
 • Благодаря на всички приятели, които вярват в мен и помагат от сърце.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО НИ СЕ ДОВЕРИХА И СПОДЕЛИХА СВОИТЕ ЧУВСТВА…

С огромна благодарност за възможността да работя това, което обичам, за позитивните обратни връзки от хората и нестихващата вяра за живот с ценности и доброта,

Приветствам Ви с добре дошли!

Десислава Дамянова - основател на АЕИ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.