ИНДИВИДУАЛНИ СЕСИИ С ДЕСИСЛАВА ДАМЯНОВА ЩЕ СЕ ЗАПИСВАТ ОТНОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

Седем универсални емоции

УНИВЕРСАЛНИ ЛИ СА ИЗРАЖЕНИЯТА НА ЛИЦЕТО?

Лицевите експресии са доброволни и неволни движения, които се случват, когато някои от 43-те лицеви мускула на лицето са ангажирани. Те са богат източник на невербална комуникация и показват огромно количество емоционална и познавателна информация.

Микроизраженията са много кратки прояви на емоции, които проблясват през лицето ни, често когато отчаяно се опитваме да прикрием истинските си чувства. Поради бързото настъпване на емоции е почти невъзможно да им попречим да се появят на лицата ни - дори когато наистина искаме да скрием чувствата си от другите.

Тъй като емоциите ни се случват, често без ние да осъзнаваме съзнателно (първоначално поне), е почти невъзможно да ги контролираме. Това включва сигналите, които те дават, като израженията на лицето.

 

 

СЕДЕМ УНИВЕРСАЛНИ ИЗРАЖЕНИЯ НА ЛИЦЕТО

Д-р Екман е водещ експерт в областта на емоционалната интелигентност, невербалната комуникация и откриването на измама. Неговите обширни научни изследвания го считат за един от най-изтъкнатите психолози от 20-ти век, а способността му да чете другите хора му е спечелила репутацията на "най-добрия детектор на човешка лъжа в света". 

Д-р Пол Екман е изследвал израженията на лицето повече от четири десетилетия след завръщането си от Нова Гвинея. Кои са те?

  1. Щастие
  2. Изненада
  3. Страх
  4. Гняв
  5. Презрение
  6. Отвращение
  7. Тъга

За да се научите как да четете емоционалните изражения и скритите чувства на хората, посетете обучение на Десислава Дамянова, която е лицензиран представител на Paul Ekman International за България и сертифицирана да провежда обучения и предава знанията на д-р Пол Екман.

 

Източник: Paul Ekman Group

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.