ИНДИВИДУАЛНИ СЕСИИ С ДЕСИСЛАВА ДАМЯНОВА ЩЕ СЕ ЗАПИСВАТ ОТНОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

Ранният полиграф

През 500 г. пр.н.е., индийците са разработили един от първите детектори на лъжата. Техниката им е включвала поставянето на нож в огън, докато не се зачерви. След това обвиняемите са били принудени да отворят устата си и горещият нож е поставян върху езика им.

Теорията е, че ако заподозреният е невинен и казва истината, езикът им би бил влажен и няма да стане на мехури при докосване с ножа. Ако обаче обвиняемят е лъжел, устата им щяла да остане суха, ножът да залепне и езикът мигновено да стане на  мехури. Ако това се случи, те щели да бъдат считани за виновни и езикът им ще бъде отрязан!

Брутален? Да. Научно? Да.

Когато изпитваме стрес, какъвто е стресът, създаден от лъжата, нашите храносмилателна и имунна система се изключват. Това се случва, защото кръвта ни е насочена към областите на тялото, където тя се нуждае най-много, като големите мускули в краката ни (за да можем да избягаме) и ръцете (най-доброто ни оръжие). Това е известно като реакция „бий се или бягай“. При стрес слюнчестите жлези пресъхват поради високия кортизол.

Може ли някой да забележи потенциалния недостатък с тази техника?

Подсказка? Това е същият недостатък, който има полиграфът в съвременния ден...

Не е нужно да изтезавате някой за да разберете истината! Безболезнено и лесно може да разберете истината, като прочетете скритите емоции и видите разминаването между речта (думите, които чувате) и лицевите изражения (микроизраженията).

 

Ако искате да се научите как да четете емоционалните изражения и скритите чувства на хората, посетете обучение на Десислава Дамянова, която e сертифициран експерт от Paul Ekman International да провежда обучения и предава знанията на д-р Пол Екман.

 

Източник: Paul Ekman International

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.