“Емпатията е разбиране и уважение към преживяванията на другия. Вместо съчувствие много често ние имаме порив да предлагаме съвети или да обясняваме собствената си позиция и чувства. Емпатията обаче ни подканя да освободим съзнанието си и да се вслушаме в другия с цялото си същество.”

– Маршал Розенбeрг

Модулът развива уменията на малчуганите да назовават, изразяват и разбират емоциите, които техните реакции предизвикват в другите, както и да проявяват разбиране към чувствата им.
Специализираните упражнения развиват чувство за общност, провокират осъзнатост и децата усещат чувствата на любов и внимание в “отбора“. Това поражда в тях желанието и те самите да го изразяват към другите.

Модулът възпитава умения за загриженост за себе си и околните. Изключително се набляга в развитие на емпатия към самия себе си. Много често родителите учат децата да бъдат внимателни с другите хора, но някак пропускат да научат детето си на съчувствие към себе си. Когато децата не могат да бъдат емпатични към себе си, често стават много педантични или самокритични. Впоследствие е застрашена самооценката им.

Благодарение на емпатията, децата развиват усещане, че другите хора споделят чувствата им.

 

Занятието се провежда при група от минимум 3 деца.

Продължителност: 60 мин. / Такса: 25 лв.

За записване: 0883 70 70 31 или info@eiacademy.bg

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ, МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В РАЗДЕЛ СЪБИТИЯ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.