Има 3 вида стилове на привързаност - ето как те управляват вашата връзка

Често наричаме връзката "багаж" като нерешени въпроси, които човек държи от миналото си, но се оказва, че психолозите имат ясен начин да разберат този широк термин.

Тъй като отчетите на Business Insider, стиловете на прикачени файлове могат да ни помогнат да категоризираме и навигираме по начина, по който се доверяваме и взаимодействаме с другите.

Според теорията съществуват три вида стилове на привързаност: сигурни, тревожни и избягващи. Разбирането на категорията, в която попадате вие ​​и вашият партньор, може да ви обясни как миналото влияе на нашето поведение. "Ние се ръководим от истории и не знаем какви предположения ни управляват, докато не спрем и разсъждаваме", каза психологът Перпетуа Нео пред Business Insider. "В терапията, ние наричаме тези истории" основни вярвания ". Това може да бъде възпитание, може да е трудно преживяване или привързаност, което може да доведе до истории за нас, като" Аз не съм достатъчно добър "," аз " Не съм достоен, или „Не мога да кажа“.

Ето какво трябва да знаете за всеки стил на привързаност и какво означава за вас.


Сигурно привързване

Смята се, че около половината от населението попада в тази категория, което означава, че се чувстват удобно с интимността. Според Business Insider, тези, които имат сигурни привързаности са склонни да имат здрави отношения с родителите си.

Какво означава за вас: Сигурните хора са по-добре адаптирани и приемат недостатъците на партньора си. Те се измерват по време на конфликт и имат високо самочувствие.

 

Тревожно привързване

Притеснителни хора очакват техните взаимоотношения да ги завършат и по този начин често срещат проблеми със своя партньор. "Когато се чувстват несигурни в чувствата на партньора си и не са сигурни в тяхната връзка, те често стават прилегнали, взискателни или притежаващи към своя партньор", обясни клиничният психолог Лиза Файстоун в пост за психология днес.

Какво означава за вас: Хората в тази категория търсят утвърждаване от другите и страдат от безпокойство в отношенията. Ако сте склонни да ревнувате и не вярвате във взаимоотношенията, опитайте се да търсите съвети, за да избегнете пророчеството, което се изпълнява. Психолозите вярват, че пристрастените хора търсят третия стил на привързаност: Избягвайте.
 

Избягване на привързаност

Както подсказва името, хората с този стил на привързаност са склонни да избягват взаимоотношения като цяло, често поради минали травми. "Това е несъзнателен опит да се уверим, че никога повече няма да минат през нещо подобно на това, което са преживели с техния първоначален настойник", казва психотерапевтът Алисън Абрамс.

Какво означава за вас: Малко хора променят стила си на привързаност, но Business Insider препоръчва да се търси терапия, за да се промени твоята. Ако вашият S.O. може да се възползва от професионална помощ, за да прекъсне цикъла на недоверие и изолация.

 

Източник: https://bg.radikall.net

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.