Висока ЕИ: Управление на Вашите емоции

Отговори на въпроса "Какво е емоционална интелигентност?" или "Какво е EК?" могат да се появят на много нива.

Емоционалната интелигентност или EК не е едно цяло, а интелигентност, която се проявява в различна степен и по различни начини.

Хората могат да имат високо, средно или ниско ниво на емоционална интелигентност в седемте измерения на емоционалната интелигентност. По този начин те ще имат различни нива на умения на пето измерение: "Емоционално самоуправление".

Има много предимства, когато можете ефективно да управлявате емоциите си на работа. Ще изброим няколко от тях тук и ви насърчаваме да добавите свои собствени.

 

3 УМЕНИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНОТО САМО-УПРАВЛЕНИЕ В ПОМОЩ НА РАБОТАТА

1. Може да бъдете предсказуеми в поведението си, така че хората идвайки при Вас да знаят какво да очакват и да не станат свидетели на нестабилно поведение или неочаквани емоционални изблици. Това може да спомогне за изграждането на доверие между Вас, служителите и висшето ръководство, например. Доверието е основата, на която се гради уважение, успешни работни отношения и партньорство/сътрудничество.

2. Може да имате възможност да преминавате през емоциите, така че да сте в най-добрата емоция за всяка задача. Задачите изискват различни емоции. Например, ако трябва да измислите иновативно решение на даден проблем, чувството на напрежение може да противодейства на това. Като сте в състояние да насочите емоциите си към по-спокойни и весели, може да ви бъде много по-лесно да сте творчески и иновативни, когато имате нужда.

3. Може успешно да избягвате междуличностните конфликти на работа и вкъщи. Ако сте в състояние да пренасочите емоции като разочарование, раздразнение и гняв, без да ги прехвърляте на други хора, тогава е малко вероятно да загубите много време вплетени в конфликти и да сте в състояние да предотвратите ескалация на конфликтите. Това е важно умение на емоционална интелигентност за всеки, който работи директно с клиентите, например всеки, който се изправя пред медиите или се занимава с формални и неприятелски настроени срещи.

 

5 ДРУГИ УМЕНИЯ НА ЕМОЦИОНАЛНОТО САМО-УПРАВЛЕНИЕ, КОИТО ПОМАГАТ

1. Може да изпитвате по-малко стрес и да се справяте по-лесно със стреса. По този начин ще бъдете по-здрави и по-редовни в работата си.

2. Можете да развивате по-дългосрочни и продуктивни работни отношения с колеги, доклади пред директори и други заинтересовани лица.

3. Може да развиете по-голяма увереност.

4. Може да се справите по-лесно с проблемите.

5. Може да сте по-щастливи.

До колко умеете да управлявате собствените си емоции?

 

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.