Висока ЕИ: Емоционално обосноваване

Има много предимства, които включват уменията за емоционално обосноваване на високо ниво в определени видове вземане на решения, особено решения, включващи хора, управление на хора и самоуправление.

Всеки път, когато има хора, има и емоции, които трябва да бъдат разгледани. Ето защо са важни емоционалната интелигентност и EК.

Ще изброим няколко от ползите тук и ви насърчаваме да добавите свои собствени.

 

5 ПРЕДИМСТВА НА ВИСОКОТО НИВО НА УМЕНИЯ ПРИ ЕМОЦИОНАЛНО ОБОСНОВАВАНЕ

1. Вашият процес на вземане на решения може да бъде подобрен, когато обмисляте повече информация в процеса. Емоционалните разсъждения ще допринесат за богатството на вземането на решения и по-доброто насърчаване на творческото, както и гъвкаво мислене.

2. Ще имате по-голяма възможност да признаете сложността на определени ситуации и да ги разгледате от различни страни, вместо да се фокусирате върху един подход и да изключите данни, които биха могли да повлияят върху крайния резултат.

3. Решенията могат да бъдат по-балансирани.

4. Вие ще имате по-голям набор от възможности, когато обяснявате Вашите решения на служители, мениджъри или заинтересовани лица. Ако можете да прогнозирате как те ще се чувстват при обяснение на решението Ви по един начин, а след това да предскажете как ще се чувстват, когато го обясните по подобен или по различен начин, имате възможност да изберете най-доброто обяснение и най-добрия резултат.

5. Можете да получите повече печалби от другите благодарение на изборите, които сте направили.

 

ОЩЕ 4 ПРЕДИМСТВА НА ВИСОКОТО НИВО НА УМЕНИЯ ПРИ ЕМОЦИОНАЛНО ОБОСНОВАВАНЕ

1. Ще бъдете по-умели при поддържане или развиване на ангажираността на служителите, ако умеете да определяте съответния начин, по който се чувстват те относно Вашите решения.

2. Ще вземате по-здравословни решения. Например, ако осъзнаете, че Вашето семейство се чувства пренебрегвано и недооценено поради продължителното работно време и решите да работите по-ефективно, може да имате повече време за тях и да подобрите по естествен начин Вашите взаимоотношения и Вашето здраве.

3. Ще допускате по-малко грешки.

4. Изследвания на Джоузеф Форгас и други в Университета на Ню Йорк показват, че мисълта и емоцията са тясно преплетени и че емоциите и познанията не са отделни. Вместо това те откриват, че "чувствата имат многостранно влияние върху всичко, което мислим или правим, особено когато трябва да мислим по открит и конструктивен начин". Това често е необходимо, особено за лидерите, на работното място. Като сте наясно с Вашите чувства в процеса на вземане на решения и разсъждения, Вие получавате повече контрол върху процеса, който ще се случи автоматично, независимо дали сте наясно с него или не.

Колко висока е вашата емоционална интелигентност и емоционална обосновка?

Бихте ли пропуснали важна информация?

Балансирате ли добре решенията на хората?

 

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.