Висока ЕИ: Емоционален самоконтрол

Емоционалният самоконтрол е ключов елемент на емоционалната интелигентност.

Има много предимства в това, да можете да контролирате силните емоции на работното място.

Тук са изложени някои от тях, които бихте могли да допълните самостоятелно.

 

4 ПРЕДИМСТВА НА ВИСОК ЕМОЦИОНАЛЕН САМОКОНТРОЛ НА РАБОТНОТО МЯСТО

  • Ще можете по-добре да мислите трезво в стресови ситуации. Силните "негативни" емоции могат да променят и изкривят вашата преценка и да ви накарат да се фокусирате върху един отрицателен аспект на ситуацията. Като ги контролирате, е по-вероятно да видите по-голямата картина и да запазите нещата в перспектива. Това е важен принос, който емоционалната интелигентност може да направи.
  • Ще поддържате по-лесно доверието, като имате по-голяма последователност в поведението и не се отвличате по време на взаимодействия, срещи или презентации.
  • Хората ще са по-малко склонни да ви притеснят или уплашат и ще са по-склонни да ви кажат какво се случва, да признаят грешките си и да ви информират. Мениджърите и лидерите не се възползват от тайната или от хората, които обикалят около тях. Това е още една голяма полза на емоционалната интелигентност.
  • Ще поддържате самоуважение и не трябва да се смущавате от притеснението си, да вредите на кариерата си или често да се налагате, извинявате или простите прошка.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ 3 ПРЕДИМСТВА НА ВИСОК ЕМОЦИОНАЛЕН САМОКОНТРОЛ НА РАБОТНОТО МЯСТО

  • Ще можете по-добре да се съсредоточите и да останете фокусирани, като по този начин ще имате повишена производителност и съкращаване на работното време.
  • Вашето емоционално благополучие ще бъде подобрено и ще бъдете по-здрави. Силните "негативни" емоции могат да имат вредно въздействие върху тялото и ума ви, което можете да избегнете, като ги контролирате. Емоционалната интелигентност носи ползи и за здравето.
  • Може да сте по-способни да се справяте ефективно с трудни ситуации, без силни емоции да Ви поглъщат, за да спечелите благодарност, уважение и признание, които заслужавате.

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.