Ниска ЕИ: Не разчитане на другите добре

Ключов компонент на емоционалната интелигентност е способността да четете правилно емоциите на другите и да имате високо ниво на емоционално съзнание за другите.

Без това умение, може да нямате високо ниво на разбиране за другите и прекалено много да се изненадвате от реакциите на хората, с които работите.

Има много проблеми, които могат да възникнат, ако имате ниска степен на осъзнаване на чувствата на другите. Ще изброим няколко от тях тук и ви насърчаваме да допълните списъка.

 

ПРОБЛЕМИ ПРИ НИСКО НИВО В ЕМОЦИОНАЛНОТО РАЗБИРАНЕ НА ДРУГИТЕ

1. Може да не осъзнаете, че някой Ви лъже.

2. Може да не знаете, че сте разстроили някого, а другият човек може да се отдалечи с лошо впечатление от Вас и да се чувства наранен или възмутен. 

3. Може да приемете нещо лично и да се почувствате наранен, когато не е било умишлено никакво нараняване и няма нищо общо с Вас. 

4. Може да не разбирате защо хората се държат по определен начин, независимо дали става въпрос за разпространяване на клюки, манипулиране или пренебрегване на самите Вас. След това имате по-малко възможности за управление на поведението си или може да откриете, че те не се променят, когато ги попитате.

5. Вашите разговори може да не успеят да убедят или да повлияят на някого.

6. Трудно е да бъдеш успешен преговарящ, освен ако не можеш да четеш другите присъстващи.

7. Ако не знаете как хората се чувстват относно Вас, Вашата тема или Вашата организация, рискувате да не се представите добре. Това може да причини враждебност, възмущение или отрицание от страна на Вашата аудитория и да изисква значителна работа по отношение на доверието, за да се възстанови възката. Ако обаче е трудно да прочетете емоциите на другите, може да имате и трудности с поправянето на взаимоотношенията.

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.