Ниска ЕИ: Напрегнат екип

Емоционалната интелигентност възниква и се разпростира по права, не е феномен за включване или изключване. Има високи до ниски нива на емоционална интелигентност на всяко измерение.

Как отговаряте на въпроса "Какво е емоционална интелигентност?" или "Какво е EК?" ще варира в зависимост от различните измерения на емоционалната интелигентност.

Нека да разгледаме как може да изглеждат ниските нива на емоционално управление на другите. Има много проблеми, които могат да възникнат, ако имате нискоквалифицирани умения в емоционалното управление на другите на работното място. Ще изброим няколко от тях тук и ви насърчаваме да ги допълните със свои собствени.

 

5 ПРОБЛЕМА ПРИ НИСКИ НИВА НА ЕМОЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДРУГИТЕ

1. Може да откриете, че Вашите колеги от работата са напрегнати и нещастни и дълго остават по този начин. Това може да доведе до борба, тиранично поведение, клюки и непродуктивни работни отношения. Поради това може да се почувствате стресирани, напрегнати и превъзбудени и да се наложи да работите по-дълго, отколкото сте искали.

2. Може да се почувствате неудобно да се ангажирате с хора в трудни или напрегнати ситуации поради емоциите си и по този начин да избягвате да изпълнявате важни задачи, като например прегледи на ефективността при висшите мениджъри или персонал.

3. Може да избягвате ситуации, в които се появяват силни емоции, така че когато проблемите се появят първоначално, да не успеете да преминете през тях и просто да се надявате, че ще изчезнат от само себе си. Вместо това те могат да ескалират и да доведат до още по-големи проблеми и трудности в бъдеще. Един гневен или разстроен член на екипа може да се превърне в цял екип, който се ядосва и разстройва, ако не се справи с емоцията рано.

4. Хората могат да изсмучат енергията от Вас и това да Ви направи претоварени и изтощени.

5. Може да бъдете разсеяни от това, което трябва да направите, ако хората около Вас не са фокусирани и са много развълнувани.

 

ОЩЕ 3 ПРОБЛЕМА ПРИ НИСКИ НИВА НА ЕМОЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДРУГИТЕ

1. Може да сте неспокойни или да се страхувате, ако хората са агресивни към Вас и да не можете да пренасочите емоциите си, което прави задачи като обработка на оплакванията на клиентите извънредно трудно и стресиращо.

2. Може да има ниски нива на ангажираност и производителност на служителите.

3. Може да е трудно за Вас или Вашата организация да привлечете или да запазите висококачествен персонал, така че да страдате от нисък оборот на персонала. Ниските обороти на персонала губят пари и ресурси.

 

Колко добре управлявате емоциите на другите?

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.