Емоционално самоуправление над собствените емоции

ЕМОЦИОНАЛНО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Да бъдеш в състояние да управляваш собствените си емоции ден след ден, час по час и дори минута по минута, когато си зает на работа и в среда с висока натовареност, изисква високо ниво на умения.

 

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
Умението за ефективно управление на собствените си емоции. Има много аспекти към това. Например, това може да означава:

 • Възможност за култивиране на приятни емоции като чувство на спокойствие, възхищение и ентусиазъм.
 • Да можете да намалите дълголетието на неприятни емоции като гняв, чувство на неудовлетвореност или безпокойство, за да преминавате бързо през тях.
 • Да можете да намалите случаите, в които се появяват неприятни емоции, така че по-рядко да изпитвате емоции като раздразнение, негодувание или безпомощност.
 • Да можете да преминавате от една емоция в друга според нуждите, така че да имате по-голям избор за емоциите, които чувствате във всеки един момент.

 

ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ОТ ПО-ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЕМОЦИИ?

Важна стъпка в развитието на висококвалифицираното емоционално самоуправление е да можете да разберете какви са настоящите ви модели на емоционално самоуправление. Наблюдавайте себе си за една седмица и намерете отговорите на следните въпроси:

 

 1. Кои емоции умишлено поощрявате в себе си?
 2. Кои емоции смятате за лесни за управление?
 3. Кои емоции носите дълго време?
 4. Кои емоции не харесвате и се опитвате да избягвате или потискате?
 5. Кои емоции имате, които имат положително въздействие върху работата ви?
 6. Кои емоции имате, които ви отвличат от работата ви?
 7. Кои емоции не менажирате добре, като по този начин оставяте лошо впечатление за себе си.

 

Емоционалното самоуправление е важно умение за емоционална интелигентност на работното място, независимо от Вашата роля или позиция и е от съществено значение за успешната работа в екип и сътрудничеството.

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.