Нашата мисия 

АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ е създадена с много любов и желание да помогнем на повече деца и възрастни да развият емоционалната си интелигентност, защото тя е от съществено значение във всеки аспект от живота!

 

Последните десетилетия по-голямо внимание се е обръщало на интелектуалното развитие. Образованието и високата обща култура са безспорно важни за личността, но осъзнатост липсва. И то при голяма част от хората. Всички сме чували за коефициента на интелигентност – IQ, нали? Но колко от вас знаят какво е Емоционална интелигентност или са проверявали своя коефициент на развитие, EQ? 

Академичната интелигентност няма нищо общо с емоционалната, а всъщност всеки ден ние живеем с емоциите си!

Стремежът към вътрешното развитие, към осъзнаване, психологическа интеграция и будна съзнателност. Именно това е пътят за справяне със себе си и с вътрешните противоречия. Вместо това, душевната ни проблематичност се третира с фармацефтика – антидепресанти и транквиланти, които не разрешават проблема с липсата на осъзнаване. Чрез развитие на Вашата емоционална интелигентност, Вие можете да постигнете осъзнатост и по-щастлив живот във всеки аспект.

 

Физическо здраве

Способността да се грижим за нашето тяло и най-вече да управляваме нашия стрес, което има невероятно въздействие върху цялостното ни състояние, е силно свързана с нашата емоционална интелигентност. Само като сме наясно с нашето емоционално състояние и реакциите ни към емоциите в живота си, можем да управляваме стреса и да поддържаме добро здраве.

 

Психическо благополучие

Емоционалната интелигентност влияе на нашето отношение и перспективи за живота. Той може също да помогне за облекчаване на безпокойството, избягване на депресия и промени в настроението. Едно високо ниво на емоционална интелигентност директно се свързва с позитивно отношение и по-щастлив поглед върху живота.

 

Взаимоотношения

Чрез по-доброто разбиране и управление на нашите емоции ние сме по-способни да комуникираме чувствата си по по-конструктивен начин. Също така сме по-способни да разберем и да се отнасяме към онези, с които сме в отношения. Разбирането на нуждите, чувствата и отговорите на хората,  които ни интересуват, води до сплотени и пълноценни отношения.

 

Резолюция на конфликта

Когато можем да различим емоциите на хората и да бъдем съпричасти към тяхната перспектива, много по-лесно е да разрешим конфликтите или евентуално да ги избегнем, преди да започнат. Също така сме по-добри в преговорите, поради самото естество на способността ни да разберем нуждите и желанията на другите. По-лесно е да даваме на децата и хората това, което искат, ако можем да разберем “какво е това”.

 

Успех

По-високата емоционална интелигентност ни помага да бъдем по-силни вътрешни мотиватори, които могат да намалят отлагането, да увеличат самочувствието и да подобрят способността ни да се фокусираме върху дадена цел. Това също ни позволява да създаваме по-добри отношения за подкрепа, да преодоляваме неуспехите и да устояваме на по-устойчива перспектива. Нашата способност да забавяме удовлетворението и да виждаме в дългосрочен план, пряко засяга способността ни да постигнем успех.

 

Лидерство

Способността да се разбере какво мотивира другите, да се отнасят положително към тях и да изграждат по-силни връзки с другите на работното място неизбежно прави хората с по-висока емоционална интелигентност по-добри лидери. Ефективният лидер може да разпознае какви са нуждите на своя народ, за да може тези потребности да бъдат посрещнати по начин, който насърчава по-високото представяне и удовлетворението на работното място. Емоционално интелигентния лидер е в състояние да изгради по-силни екипи, чрез стратегическо използване на емоционалното разнообразие на членовете на своя екип, за да бъде от полза за “отбора” като цяло.

 

Емоциите играят много важна роля в цялостното качество на нашия личен и професионален живот. Докато инструментите и технологиите могат да ни помогнат да научим и владеем информация, нищо не може да замести способността ни да учим, управляваме и владеем нашите емоции и емоциите на хората около нас.

 

За всички, които искат да развият своята емоционална интелигентност и да боравят успешно с чувствата си, заповядайте при нас. В академията ще намерите всичко свързано с емоциите. За вас, за вашите деца, за вашите близки, за вашите приятели, за личните взаимотношения, за бизнеса, за здравето, за осъзнатото и неосъзнатото, за последствията. Всеки наш избор, всяка реакция, всяко усещане в тялото ни е емоция и чувство.

Емоциите в човешкото тяло са по-силни от всяка логика! Срещнете се с тях, опознайте ги, направете своя избор как да използвате вашите емоции и чувства – ние ще ви помогнем в този процес. Добре сте дошли!

 

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2018. All Rights Reserved.