ТЕОДОРА АВРАМОВА

Теодора е завършила Психология и Логопедия в Нов Български Университет.

Тя е Председател на Спортен клуб, който се занимава с Шотокан-Карате-До за деца и възрастни.

Една от основните ценности, според бойното изкуство, която Теодора споделя е умението за саморегулация.

 

Да можем да усещаме, осъзнаваме и приемаме емоциите, които изпитваме е в основата за постигането на саморегулацияА по пътя, да уважаваме всичко и всекиго наоколо, на първо място себе си.

Мотивацията и да работи с деца от една страна е убеждението и, че само чрез контакта си с тях, човек може да вижда истинаската красота на живота всеки ден, в хода на забързаното ежедневие, в което функционира възрастния.

Както Екзюпери казва в любимата и книга: „…Възрастните обичат цифрите. Когато им разправяте за някой нов приятел, те никога не ви питат за най-същественото. Никога не ви казват:  „Как звучи гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?“ Те ви питат: „На каква възраст е той? Колко братя има? Колко килограма тежи? Колко печели баща му?“ Едва тогава смятат, че вече го познават…“ .

От друга страна, насочването на едно дете от един такъв, добронамерен възрастен, който не обича толкова числата, колкото пеперудите, към красотата и разнообразието на емоционалния му, вътрешен свят, би му дало ключ към цял един щастлив и изпълнен с хармония живот.

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.