ТЕАТЪР НА ЕМОЦИИТЕ

В „Театър на Емоциите“ с децата ще изследваме темите „Кой съм аз?“ и „Какви са отношенията ми с другите?“ през методите на:

  • психодрама
  • арттерапия
  • театър
  • ненасилствена комуникация


Заниманията в Театър на Емоциите помагат на децата да развиват своята емоционална интелигентност и своите уникални дарби и таланти чрез различни ролеви игри и задачи. Така детето става по-спокойно и добива по-дълбоко разбиране за отношенията между хората.

Когато се занимава с театър, детето се чувства по-уверено в своите изяви, справя се по-добре със стреса, развива своята спонтанност и се учи да импровизира. Заниманията от артерапия помагат на детето да се свърже със своите преживявания, да развива своята креативност и фантазия.

В „Театър на Емоциите“ децата ще изградят умение за успешно общуване с останалите – да уважават своите и чуждите граници, да приемат различната гледна точка, да изразяват своите емоции, като едновременно с това остават автентични и не нараняват останалите.

ЗА МЕТОДИТЕ:

ПСИХОДРАМА
Психодрамата с деца е терапевтичен метод, който включва игрови техники и ролеви игри, чрез които децата имат възможност да влизат в различни роли и да експериментират с различно поведение.
С помощта на водещия детето има възможност да развие своята:

  • емоционална интелигентност
  • социални умения
  • увереност
  • спонтанност
  • въображение


АРТТЕРАПИЯ
Арттерапията използва различни видове изкуства – рисуване, музика, театър, моделиране, танц, приказки и поезия и ги комбинира с различни психотерапевтични подходи. Изкуството осигурява свободно пространство, в което спокойно и с удоволствие да изследваме свои теми и проблеми. Ако се чувстваме изолирани, откъснати от себе си и неспособни да се справим с дадена житейска ситуация, арттерапията ни дава възможност да развием нови модели на поведение, променяйки се заедно с процеса на творене.

МЕТАФОРИЧНИ И АСОЦИАТИВНИ „OH Cards“
Те са красив за прилагане проективен метод, чрез който да свържем мисловния и емоционалния си свят, разумното и творческото начaло. Той позволява да приложим своите умения за асоциацииране и фантазиране. Kартите OХ са създадени от екипи психолози и художници, сформирани специално за всяка една от тях с оглед на темата и стила.
__________________________________________

ВОДЕЩ : Камелия Тодорова - http://bit.ly/39fNHYn

Занятието се провежда при група от минимум 3 деца.

Продължителност: 60 мин.

Такса участие: 35 лв. (еднократно посещение)

                            120 лв. (месечен абонамент за 4 посещения)

Участието се заявява с предварително записване.
Записване до 2 дни преди събитието на тел. 0883 70 70 31 или info@eiacademy.bg

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ, МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В РАЗДЕЛ СЪБИТИЯ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.