ТЕАТЪР НА ЕМОЦИИТЕ ЗА ДЕЦА

В „Театър на Емоциите“ заедно с децата ще изследваме темите „Кой съм аз?“ и „Какви са отношенията ми с другите?“ през методите на:

  • психодрама
  • арттерапия
  • театър
  • ненасилствена комуникация

Заниманията в Театър на Емоциите помагат на децата да развиват своята емоционална интелигентност и своите уникални дарби и таланти чрез различни ролеви игри и задачи. Така детето става по-спокойно и добива по-дълбоко разбиране за отношенията между хората.

Когато се занимава с театър, детето се чувства по-уверено в своите изяви, справя се по-добре със стреса, развива своята спонтанност и се учи да импровизира.

Заниманията от артерапия помагат на детето да се свърже със своите преживявания, да развива своята креативност и фантазия.

В „Театър на Емоциите“ участниците ще имат възможност да изградят умение за успешно общуване с останалите – да уважават както чуждите, така и своите граници, да приемат различната гледна точка, да изразяват своите емоции, като едновременно с това остават автентични и не нараняват останалите.

За методите:

ПСИХОДРАМА
Психодрамата с деца е терапевтичен метод, който включва игрови техники и ролеви игри, чрез които децата имат възможност да влизат в различни роли и да експериментират с различно поведение.

С помощта на водещия детето има възможност да развие своята:

  • емоционална интелигентност;
  • социални умения;
  • увереност;
  • спонтанност;
  • въображение.


АРТТЕРАПИЯ
Арттерапията използва различни видове изкуства – рисуване, музика, театър, моделиране, танц, приказки и поезия и ги комбинира с различни психотерапевтични подходи.
Изкуството осигурява свободно пространство, в което спокойно и с удоволствие да изследваме свои теми и проблеми. Ако се чувстваме изолирани, откъснати от себе си и неспособни да се справим с дадена житейска ситуация, арттерапията ни дава възможност да развием нови модели на поведение, променяйки се заедно с процеса на творене.

МЕТАФОРИЧНИ И АСОЦИАТИВНИ „OH Cards“
Те са красив за прилагане проективен метод, чрез който да свържем мисловния и емоционалния си свят, разумното и творческото начaло. Той позволява да приложим своите умения за асоциацииране и фантазиране.
Kартите OХ са създадени от екипи психолози и художници, сформирани специално за всяка една от тях с оглед на темата и стила.
______________________________________________________

ВОДЕЩ: Камелия Тодорова - http://bit.ly/39fNHYn

Занятието се провежда с постоянна група от деца между 6 и 10 г и продължава през цялата учебна година.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 60 мин.

ЦЕНА: 35 лв. (еднократно посещение)

            120 лв. (месечна такса за 4 посещения)

* Участие се заявява със заплащане на такса за предстоящия месец.

ДАТИ: Всеки понеделник

ЗАПИСВАНЕ: Модулите се провеждат в малка група. Гарантирано място в занятието само с предварително заплащане по банков път и записване чрез бутона до събитието https://bit.ly/3lIsyNE 

За информация: 0883 70 70 31 / info@eiacademy.bg

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.