Курс Емоционална Интелигентност за деца 4-6 г.СТАРТИРА ВИПУСК 4!

Емоционалната интелигентност – трудно постижима, но жизнено важна! Всички сме виждали възрастни хора, които не могат да управляват емоциите си, агресивни, избухливи и не знаят как да се държат като зрели и уравновесени хора. Когато се сблъскаме с такива възрастни индивиди, си казваме – „ако беше научен/а като дете да разбира и да си управлява емоциите, нещата щяха да са различни“. Затова целият този процес трябва да стартира от ранна детска възраст.

Емоционалната интелигентност е способността на човек да възприема, разбира, управлява и използва емоциите си. Да реагира интелигентно, по социално подходящ начин и с емпатия. ЕИ при децата може да бъде предизвикателство. Децата са естествено центрирани и малките им светове са съсредоточени върху непосредствената им сфера на влияние...

Модулите са разработени с надграждане на знания и развитие на умения за разпознаване и назоваване на емоциите, които децата изпитват. Преминават през процеса на осмислянето им и изграждане на адекватни реакции за изразяване на съответните емоции.

Курсът се състои от дванадесет последователни модула – веднъж седмично по един астрономически час. Сформират се две групи според възрастта на децата както следва:

За възрастова група 4-6 г., Вторник от 18:30 ч. до 19:30 ч. Начало: 02.10.2019 г.

За възрастова група 7-10 г., Вторник от 18:30 ч. до 19:30 ч. Начало: 01.10.2019 г.


ПРОГРАМА:

МОДУЛ 1 / 02.10.2019
Децата се въвеждат в смисъла на понятието Емоционална Интелигентност. Какво означават емоциите и как те са двигател на поведението и реакциите. Различните ситуации предизвикват различни емоции. Научават се да универсалните емоции.

МОДУЛ 2 / 09.10.2019
Възприемане на различните емоции. За да може детето до назове емоцията, която изпитва, първо трябва да я възприеме. Ако не си дават сметка за това, което чувстват, децата са склонни да реагират на „автопилот“ към външните стимули. Изучаване на лицевите изражения. Използват се героите от детския филм за емоциите "Отвътре навън".

МОДУЛ 3 / 16.10.2019
Разбиране на емоциите. Често децата не реагират към съответната ситуация или човек адекватно, защото поведението им е продиктувано от емоцията, която изпитват. Когато едно дете вече е възприело емоцията си и я е назовало, тогава има възможност да направи избор - да я разбере, игнорира или отхвърли. В този модул децата се учат да разбират своите емоции, както и причината за възникването им. Включени са специално разработени игри, които развиват умението да се прави разлика между степента на емоциите, например раздразнен, ядосан, гневен и агресивен.

МОДУЛ 4 / 23.10.2019
Децата се упражняват как да управляват своите емоции. Веднъж осъзнали в дълбочина емоционалното си състояние, децата имат възможност да се саморегулират. Те могат да овладеят емоцията и това по естествен начин променя и поведението им. Това е онзи миг, в който е важно да се направи разлика между възприятието и реакцията. В този модул се набляга на специално разработени техники за управление на емоциите.

МОДУЛ 5 / 30.10.2019
Използване на емоциите. Когато детето знае как да упражнява контрол над своите емоции, то би могло да ги използва в различни ситуации. Както положителните, така и негативните емоции имат голямо значение за цялостното психоемоционално състояние на децата.

МОДУЛ 6 / 06.11.2019
На децата се разкрива представа за проблемите, свързани с поведението им. Развиват се умения за оценка и самооценка на поведението и емоциите. В допълнение децата преоткриват нови ползи от работата в екип.

МОДУЛ 7 / 13.11.2019
Овладяване на внезапно настъпили емоции. Учим децата на специални техники за намаляване на напрежението. Включените занимания развиват основни компетентности за невербален израз на чувства и изграждане на доверие.

МОДУЛ 8 / 20.11.2019
Проява на емпатия. Изключително важно е децата от малки да бъдат емпатични. Знанието, че тяхното поведение повлиява на другия е базата, върху която се гради емпатия. Включени са тренинг-игри, които развиват детското разбиране за чувствата на другия.

МОДУЛ 9 / 27.11.2019
Емоционална интелигентност в семейството и сред роднини. Чрез ролеви игри и техники се изгражда модел за уважителен начин на самоизразяване. Често децата се тревожат да не наранят чувствата на най-близките си и заради това избират да потискат своите собствени. В този модул се набляга на изразяване пред родителите.

МОДУЛ 10 / 04.12.2019
Емоционално интелигентно отношение в приятелския кръг. Отработват се чувства и адекватно изразяване в училище или градинaта. От съществено значение е как детето се чувства пред авторитети и доколко може да постави личните си граници в такава среда. Свободата да се осъзнаят чувствата и да се отстояват личните граници пред авторитети е застъпена тема в този модул.

МОДУЛ 11 / 11.12.2019
Този модул се състои от комбинирани игри и техники, с цел затвърждаване на всички умения усвоени по време на курса. Използват се методи за повишаване на увереността в себе си и собствените умения.

МОДУЛ 12 / 18.12.2019
Изготвяне на самостоятелен албум за спомен от курса и преговор на утвърдения материал. Връчване на сертификати за завършен курс в Академия за Емоционална Интелигентност.

* Родителите получават материали за упражнения с детето вкъщи и при нужда препоръки за комуникация в семейната среда.
* В случай, че се наложи детето да пропусне определен модул, предлагаме възможност да бъде наваксан.
* Препоръчително е да заповядате 5 минути по-рано от обявения за започване час, за да може децата да си оставят връхните дрехи, обувките, раничките и да започнат навреме личностното си израстване в света на емоционално интелигентните хора! ☺

Цена за участие в курса: 320 лв.
При ранно записване до 20.09.2019 г. цената е 250 лв.
Най-късен срок за записване и заплащане - до 30.09.2019 г.

Заплащането е по банков път:
АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
IBAN: BG37UNCR70001523010469
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Курс "Емоционална интелигентност за деца 4-6"
Допълнителни пояснения: Имена на детето.

За получаване на подробна информация и записване:
info@eiacademy.bg или 0883 70 70 31.

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2018. All Rights Reserved.