Интензивен курс "Емоционална Интелигентност" за деца

СТАРТИРА ВИПУСК 5!

Курсът е разработен с надграждане на знания и развитие на умения за разпознаване и назоваване на емоциите, които децата изпитват. Преминават през процеса на осмислянето им и изграждане на адекватни реакции за изразяване на съответните емоции.

 

Курсът се състои от десет последователни модула, провежда се понеделник и сряда:

  • За възрастова група 4-6 г. / 17:00 ч. - 18:00 ч.
  • За възрастова група 7-10 г. / 18:30 ч. - 19:30 ч.

 

ПРОГРАМА:

МОДУЛ 1 / 15.06.2020 - ЕМОЦИИ И ЛИЦЕВИ ИЗРАЖЕНИЯ

Децата се въвеждат в смисъла на понятието Емоционална Интелигентност. Какво означават емоциите и как те са двигател на поведението и реакциите. Различните ситуации предизвикват различни емоции. Научават се на универсалните емоции.

МОДУЛ 2 / 17.06.2020 - ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

За да може детето да назове емоцията, която изпитва, първо трябва да я възприеме. Ако не си дават сметка за това, което чувстват, децата са склонни да реагират на „автопилот“ към външните стимули. В този модул се изучават лицевите изражения.

МОДУЛ 3 / 22.06.2020 - РАЗБИРАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

Поведението на децата е продиктувано от емоцията, която изпитват. В този модул децата се учат да разбират своите емоции, както и причината за възникването им. Включени са специално разработени игри, които развиват умението да се прави разлика между степента на емоциите, например раздразнен, ядосан, гневен и агресивен.

МОДУЛ 4 / 24.06.2020 - ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

Когато детето знае как да разпознава и назовава своите емоции, то би могло да ги използва в различни ситуации. Както положителните, така и негативните емоции имат голямо значение за цялостното психоемоционално състояние на децата.

МОДУЛ 5 / 29.06.2020 - УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ

Децата се учат как да управляват своите емоции. Веднъж осъзнали в дълбочина емоционалното си състояние, децата имат възможност да се саморегулират. Те могат да овладеят емоцията и това по естествен начин променя и поведението им. Това е онзи миг, в който е важно да се направи разлика между възприятието и реакцията. В този модул се набляга на специално разработени техники за управление на емоциите.

МОДУЛ 6 / 01.07.2020 - ОВЛАДЯВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

Децата се учат как да овладяват внезапно настъпили емоции. Учим децата на специални техники за намаляване на напрежението. Включените занимания развиват основни компетентности за невербален израз на чувства и изграждане на доверие.

МОДУЛ 7 / 06.07.2020 - ЕМПАТИЯ

Изключително важно е децата от малки да бъдат емпатични. Знанието, че тяхното поведение повлиява на другия е базата, върху която се гради емпатия. Включени са ситуационни игри, които развиват разбиране в децата за чувствата на другия.

МОДУЛ 8 / 08.07.2020 - СЕМЕЙНА СРЕДА И ЕМОЦИИТЕ

Емоционална интелигентност в семейството и сред роднини. Чрез ролеви игри и техники се изгражда модел за уважителен начин на самоизразяване. Често децата се тревожат да не наранят чувствата на най-близките си и заради това избират да потискат своите собствени. В този модул се набляга на изразяване пред родителите.

МОДУЛ 9 / 13.07.2020 - СОЦИАЛНА СРЕДА И ЕМОЦИИТЕ

Емоционално интелигентно отношение в приятелския кръг. Отработват се чувства и адекватно изразяване в училище или градинaта. От съществено значение е как детето се чувства пред авторитети и доколко може да постави личните си граници в такава среда. Свободата да осъзнаят чувствата и да се отстояват личните граници е ценно умение.

МОДУЛ 10 / 15.07.2020 - ПРЕГОВОР

Изготвяне на самостоятелен албум за спомен от курса и преговор на утвърдения материал. Връчване на сертификати за завършен курс в Академия за Емоционална Интелигентност. * Родителите получават материали за упражнения с детето вкъщи и при нужда, препоръки за комуникация в семейната среда. * Препоръчително е да заповядате 5 минути по-рано от обявения за започване час, за да може децата да си оставят връхните дрехи, обувките, раничките и да започнат навреме личностното си израстване в света на емоционално интелигентните хора!

 

ЦЕНА за участие в курса - 320 лв.

  • При ранно записване до 05 Юни - 280 лв.
  • Най-късен срок за записване и заплащане - 12 Юни

ЗАПЛАЩАНЕ:

АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
IBAN: BG37UNCR70001523010469
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Курс "Емоционална интелигентност" за деца

За получаване на подробна информация и записване:
info@eiacademy.bg или 0883 70 70 31

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.