Бъбреци: истинските причини за заболявания и методи за лечение

Психосоматиката е на границата на психологията и медицината и обяснява, от гледна точка на психологията, причините за болестите. Много съвременни психолози са убедени, че всяко заболяване е не само „външни” прояви на ниво физическо тяло, като болка, нарушаване функционалността на органите и присъединяване на инфекцията, но и много по-дълбоки причини, допринасящи за развитието на болестта. Психосоматиката на бъбречно заболяване е добре проучена. С него, по време на комплексната терапия и профилактика, е възможно да се повлияе на хода на заболяването с положителен курс на възстановяване.

Бъбречно заболяване днес

Около 4-5% от руското население днес страда от различни бъбречни заболявания, сред които най-често се срещат:

 • пиелонефрит (инфекциозна инфекция и възпаление на бъбреците);
 • цистит;
 • уролитиаза (образуване на пясък и камъни в бъбреците);
 • уретрит (възпаление на пикочните пътища).

Пиелонефрит, в случай на преждевременно или лошо качество на лечението, който не следва препоръките на лекаря, често се развива в хронична форма, могат да се развият усложнения. Въпреки това, всяка от горните заболявания, както и други по-рядко срещани, могат да причинят пълна бъбречна недостатъчност от работа (бъбречна недостатъчност), което е състояние, несъвместимо с живота и изискващо сериозно лечение.

Научна психосоматика

Бъбреците са жизненоважен орган, който осигурява на тялото, като система, стабилност. Експертите твърдят, че психосоматичният бъбрек третира бъбречните заболявания като нарушен емоционален баланс, разочарование в живота, неоправдани очаквания в отношенията и неблагоприятни условия на живот. Тук ролята на човека и нивото на неговото интелектуално развитие играят важна роля.

Обърнете внимание! В психосоматиката левият бъбрек е по-податлив на емоции и мисли, а десният бъбрек е по-волеви.

Реактивното несъзнателно поведение създава емоционален стрес, който от своя страна формира специфични клипове и блокове в човешкото тяло, които не се наблюдават от повечето хора и работата по тях не се извършва. С течение на времето психологическият дискомфорт изчезва, но блоковете в тялото остават, разрушавайки метаболитните процеси в организма на местно ниво, след което прерастват в болести на съвсем специфични органи.

Психосоматични причини за бъбречни заболявания

Бъбреците очистват кръвта от токсични вещества и метаболитни продукти, като по този начин ни спасяват от отравяне. Затова психосоматиците в тази връзка вярват, че човек изпитва следните емоции:

 • чувство на провал;
 • критика;
 • негодувание;
 • гняв;
 • омраза;
 • силно разочарование: в себе си, в хората, в живота;
 • осъждане на себе си, на други хора и на живота по принцип.

Увереността на пациента, че той се проваля, че постоянно прави всичко погрешно и прави грешки, изпитва срам (което най-често се потвърждава от мненията на другите). Бъбреците реагират с болест, когато човек не иска да живее в този свят, той е разочарован от живота и се страхува от бъдещето, изпитва силен или постоянен страх за него.

Що се отнася до пиелонефрита, типично е да се чувстваш като дете, което не може да прави всичко правилно, причинявайки чувства на недостатъчно „добро”. Например, ако не е било възможно да се организира нещо правилно, след като са показали неговата непоследователност и невъзможността (неспособността) да се коригира настоящата ситуация, чувството за загуба.

Когато уролитиаза се характеризира с неудовлетвореност и неуспех, неизречен гняв. В този случай самите камъни са проявление на неприятна емоционална утайка, причинена от някои събития. А болестите на пикочните пътища в повечето случаи говорят за отхвърляне на противоположния пол, гняв към сексуалния им партньор (особено при жените). Също така изпитва тежка тревожност и тревожност може да бъде причина за уретрит или цистит.

Експертно мнение

Всяка техника, използвана за лечение на заболявания, трябва да бъде потвърдена на практика. Невъзможно е да се пренебрегне фактът, че позитивната самонастройка и вярата на човек в успеха често дават положителни резултати, противно на приетите мнения. И напротив, негативното отношение се е засилило емоционално, най-често програмиращо точно такъв очакван отрицателен резултат. Все още имаме по-задълбочено изследване на тези процеси и доказателство за силата на човешката мисъл, способна да промени дори хода на болестта. По отношение на психосоматиката обаче в тази област вече са проведени изследвания, които ни дават увереност да кажем, че много зависи от това, което се случва в мислите на човека и в емоционалните му преживявания.

Разбира се, медицината има тенденция да бъде специфична и към специфична методология, въз основа на която, в повечето случаи, лечението на патологиите може да бъде успешно проведено. Полето на психологията обаче се простира далеч отвъд съществуването само на физическото тяло и процесите, протичащи в него. Дълбочината на научните изследвания в тази област може дори да ограничи понятията, приети в теологията, да повиши общите връзки и т.н. Ето защо, като вземем предвид всичко това, можем да се основаваме на мнението на експерти, признати в целия свят и у нас, които са доказали своя случай на практика, чиито методи могат да се прилагат успешно от мнозинството хора, които могат да мислят.

Психологът Лиз Бурбо е международно признат експерт в областта на психосоматиката. Бъбреците, които са сдвоени органи, имат много сложна структура и са снабдени с жизнени функции. И всеки неуспех в тяхната функционалност е причина за психосоматични изследвания. В нейните писания тя говори за най-силната взаимовръзка между психо-емоционалното състояние на човека и здравето на бъбреците му. Възпалителни бъбречни заболявания, уролитиаза говорят за скованост на емоциите или за невъзможността да им се даде изход, за пълно нарушение на емоционалния баланс.

Често съдбата на такива хора не е такава, каквато биха искали или неблагоприятни в сравнение с приетите в обществото норми. Също така, често такива хора, без да предприемат свои собствени действия по пътя към целта, прехвърлят цялата отговорност за провал на други хора, очаквайки повече от тях. Затова Лиз Бурбо съветва читателите си с бъбречни заболявания да станат по-решителни и упорити.

Обърнете внимание! Нашето физическо тяло ни казва какво да търсим, за да създадем умствен комфорт и баланс. Психосоматични причини  болестите, определят посоката на движение в работата върху себе си, за премахване на психологическите пречки от живота и намиране на вътрешна хармония.

Още двама експерти в областта на психосоматиката, Baginski Bodo J и Sharamon Shalila, в съвместната си работа твърдят, че болестите са отражение на взаимоотношенията с хората. По-специално, камъните в бъбреците, според тях, са резултат от агресията между двама души. Затова те предлагат да неутрализират негативните, да установят своите чувства и отношения с партньор.

Качествата на човешката личност и тяхната връзка с болестта

Психосоматиката разглежда не само човешките емоции, но и характерните черти. Според психолозите тези качества имат пряка връзка с болестите не само на бъбреците, но и на други органи. Такива качества като гъвкавост, искреност и невинност влияят върху здравето на бъбреците. Силно интелектуалните личности винаги се стремят към простота: простота в ежедневието, в представянето на мислите си. Ето защо е лесно да се общува с интелектуално развити хора.

Психолозите са убедени, че за предотвратяване на бъбречни заболявания основното лекарство е простотата във всичко. И невежеството и арогантността, напротив, причиняват възпаление на бъбреците. Острото възпаление води до качество: прекомерна наивност и наивност. Уролитиазата се третира добре, когато човек практикува откритост, леко отношение към живота, с адекватна степен на отговорност, лишена от невежество. Закриването, като качество на характера, води до сериозни усложнения на уролитиаза. Напрежението на бъбречната тъкан води до хипертонични кризи.

Недоверието на другите, неспособността за изграждане на взаимоотношения води до различни функционални увреждания на бъбреците, до тяхното унищожаване. Обратно, прекомерната лекомислие предизвиква инфекция на бъбреците.

Олег Торсунов, автор на книгата “Връзката на болестите с характера”, описва ефектите върху бъбреците на умствените способности на човека. В този случай, всеки бъбрек в това отношение се разглежда отделно: мислите и емоциите на човек засягат левия бъбрек, а десният бъбрек е повлиян от неговите желания и степен на независимост.

Психосоматика на обичайни бъбречни заболявания

Нека погледнем по-отблизо мислите, чувствата и емоциите, които причиняват най-честите бъбречни заболявания.

 • Бъбречните камъни са "концентрат" на негативни човешки преживявания. Това се случва, когато някои негативни събития оставят незаличим отпечатък в душата, в паметта на човека. Оксолатите и уратите са „камъни” агресия срещу своя сексуален партньор (съпруг / а);
 •   Пиелонефрит се случва, когато трябва да действате "по поръчка". Най-често това се случва при хора, които се занимават с нелюбена работа, което им дава много неприятни преживявания и не носи удовлетворение;
 •   Възпаление на уретерите  случва се на тези, които не могат или не могат да простят;
 •   Изчерпване на бъбречните съдове  характерни за хора с доста строг характер, съсредоточавайки вниманието си само върху отрицателните. Песимизмът и депресията причиняват изчерпване на бъбречните съдове.

Психосоматика, като метод за премахване на патологията

Преди всичко трябва да промените, проследите мислите си и да развиете нови положителни вярвания:

 • Премахнете страха и гнева от живота си;
 • Наблюдавайте чистотата на своите заключения;
 • Спрете да се чувствате като жертва на обстоятелства;
 • Спрете да осъждате себе си и другите хора.

В случай на пиелонефрит е необходимо да се извърши работа по подмяната на вярвания с негативни отпечатъци с убеждението, че всички загуби, загуби и разочарования са в миналото, но остават и ще се увеличават: любов, грижа и одобрение.

Съвет: Откажете се от безпокойство и тревога, в полза на запазване на доверието в себе си и вашите способности. Повярвайте, че всичко ще бъде най-доброто за вас. Това ще помогне да се поддържат бъбреците здрави, както и да се излекуват много патологии.

Бъбреците  в човешкото тяло изпълняват функцията на съхранение и филтърна течност. Те нямат собствена защита и напълно се доверяват на тялото. Течността, която те вземат от тялото, те вземат в себе си без цензор. Това е тяхната специфичност. Ако тялото произвежда мътна, мръсна или инфекциозна течност, те я оставят сами и автоматично се излагат на шок.

Този метод на психодиагностика, разкрива причините за бъбречно заболяване, както и психологическия портрет на хората, при които те се разболяват.

Водата  отговаря за програми като чистота, гъвкавост, пластичност, манталитет, вяра. А чистотата на водата в човешкото тяло зависи от това как и дали живее без размирици и измами, доколкото няма вътрешни противоречия и съмнения. И щом човек започне да лъже себе си и околните си, от гледна точка на психосоматиката, той поставя бъбреците под атака.

Това не означава, че всеки човек страда от бъбречни заболявания, защото хората често нарушават същността на нещата. Основният въпрос е колко е вътрешен конфликт между "това, което мисля за себе си" и "това, което показвам навън". Бъбреците на психосоматиците няма да наранят хората, които лъжат, но в същото време честно признават, че са лъжци. Но човек, който с външния си вид и поведението си не предизвиква усещане за измамник и често ще страда бъбречно заболяване.

Веднага след това бъбреците започват да действат нагореи това често се случва, когато човек започва да се чувства там, където е, тогава това е първият сигнал, че човек изкривява информацията за себе си. Той не може честно да признае нещо липса на критичност  по отношение на себе си. Важно е да се види какъв вид бъбрек започва да се усеща. Ляв бъбрек в психосоматиката, той се контролира от дясното полукълбо, което е свързано с такива области на живота на човек като семейство, роднини, чувства и роднини. Ако болката е вътре десен бъбрек, тогава това е лявото полукълбо и такива области на живот като работа, бизнес, политика, бъдещи планове и стремежи. Според какъв вид бъбрек ще бъде ясно в коя сфера на живот лежи човек.

Често ще срещнете хора, които много положителнодоброто и прилично в поведението си. Не могат да се кажат лоши думи за тях. Но в същото време те страдат бъбречно заболяванедо рак на бъбреците, Това е парадоксът - те са толкова нетърпеливи да бъдат социално удобни и удобни, че постоянно живеят в изкривено възприемане на заобикалящия ни свят. Както казват, "плюеш в очите му и той казва, че вали." За тези хора е трудно да създават конфликтни ситуации, да кажем не, когато не го искат. Те постоянно се страхуват да бъдат лоши в очите на другите, а това е в ущърб на тяхното вътрешно истинско желание.

Тези по едно време бяха украинският политик Александър Мороз, който направи скандала "Украйна без Кучма". Той постоянно страдал от бъбречно заболяване. Сред целия "гнилен" политически елит той е единственият, който се възприема като честен и достоен човек. Но в крайна сметка той красиво "продаде" гласовете си в парламента, когато това беше необходимо. Това е друга важна находка за хора с бъбречни заболявания (психосоматични) - те потенциални предатели и предатели, Дори без да го разберат до края, те ще предадат, а после някак си ще оправдаят себе си и рационално ще обяснят защо са го направили. Вярно е, че този, който е предал, това няма да бъде по-лесно.

Това е най-интересното сред политиците на бъбречните заболявания  са сред най-често срещаните заболявания. Вярно е, че не в постсъветското пространство, тъй като сега имаме безпринципни политици на власт, които не лъжат сами, а честно да печелят пари. Но колкото по-висок е рангът на един идеолог или пропагандист, който се стреми да бъде месия, гуру или светец за хората, толкова по-малко той трябва да има проблеми с бъбреците си, тъй като това е ясен знак, че не може да му се вярва.

Във всички видове психосоматични маси  причината за бъбречно заболяване страх, Това тълкуване е твърде неясно, защото можете да се страхувате от всичко. Но какъв е страхът на човек, който има проблеми с бъбреците в психосоматиката? Ако смятаме страха за причина за болестта, то е само като страх от допускане на негативна информация за себе сикритики. Също така, проблеми с бъбреците ще предизвикат страх от загуба на социална стойност, статус, значение и страх да не стане неприятен за обществото.

Паренхим на бъбреците (пиелонефрит, хидронефроза, бъбречна недостатъчност)

Спомням си, когато за първи път слушах за психосоматиката на бъбречните заболявания, наистина ми хареса една история, която направи възможно бързото разбиране на същността на оток в нашето тяло.

И така, в зората на цивилизацията, на сушата остава малко морско създание (нещо като амеба или ресничка) в резултат на отлив. Съществото е живо, но дълго време без вода няма да издържи и той трябва да изчака, докато настъпи спасителен прилив, който ще го върне във водата.

Природата се е научила да се справя с такива "трудности" и в резултат на еволюцията е разработен механизъм, който позволява на морското създание да оцелее.

Според R.G. Hamera (New German Medicine Scientific Map, 2012) в събирателния тубул на бъбреците започва да расте, за да предотврати преминаването на водата през филтрите на тубулите и да се отстрани от тялото. Водата трябва да остане в тялото, за да може малко морско създание да го използва, за да поддържа живота си и да не го изважда от тялото, защото засега няма друга вода.

Механизмът за задържане на вода е запазен в биологичната памет на организма, а сега ние се подуваме всеки път, когато и съзнателно, и подсъзнателно се страхуваме да останем в непозната среда.

RGHamer нарича тази държава "бежански конфликт". Човек може да развие оток, когато е в болницата, когато се движи някъде, когато е някъде, където се чувства неудобно ("не у дома").

Повечето хора изпитват тези условия безболезнено. Обаче, ако отокът съвпада с всяко друго болезнено състояние, то според R.G. Hamer, задържането на вода в тялото като цяло „предизвиква масивен оток в областта на засегнатия орган“ и може да увеличи страданието на човек до смъртта. Интересното е, че в случай на някои изключително тежки физически състояния, Хамер препоръчва приемане на диуретични лекарства, което е довело до облекчаване на състоянието на пациентите и вероятно дори спаси живота им.

На английски течността е "течна". Терминът „ликвидност“ на английски и руски език е свързан с парите. Нашето подсъзнание може да "прекодира" паричния поток, като течност, и да "разтопи" проблема с пари, ако има такива, в бъбреците.

Срещнах се с случай на остър възпалителен процес в бъбреците, който започна в една млада жена, след като тя беше много разстроена от уволнението си и след това се успокои (възпалителни заболявания, както си спомняме, започват след разрешаването на конфликта).

Въз основа на горното, бъбреците са силно свързани с темата „Как ще живея? Какво да живея? ” Когато става въпрос за оцеляване, страхът да не бъде оставен сам, бъбреците започват да бъдат засегнати.

Не забравяйте, че несъзнаваното може да "разтопи" по принцип в бъбреците всички преживявания по един или друг начин, свързани с течности, с потока: вода, пари, наводнение, силен дъжд, снежни лавини и др.

Бъбречни камъни (уролитиаза)

В резултат на това те се формират, ако човек постоянно трябва да се сблъска с факта, че някой „чужденец” поставя марки на своята територия. И човек трябва непрекъснато да връща своето пространство.

Това е много подобно на преживяванията, водещи до цистит (статия). Въпреки това, териториалният конфликт, свързан с бъбреците, е интелектуален в природата („Аз съм на моята територия, по-умна съм и знам как да отглеждам деца“).

гломерулонефрит

Гилбърт Рено ("Изцеление чрез памет") свързва това заболяване с нежеланието на човека да се промени, с неговата ангажираност към убежденията си, със своята твърдост.

Когато изучавате собствения си или чужд опит, като терапевти, не приемайте причините, описани в статиите дума по дума. Вземете темата изцяло и я изследвайте!  Основната тема, свързана с бъбреците: оцеляване. Ако клиентът не може незабавно да свърже тези теми с живота си, тогава е необходимо да разберете какво е преживял напоследък, а вече в тези преживявания да следите гореспоменатите теми. Например, разглеждайки опита на клиента в момента, ще видите, че основният проблем напоследък е конфликтът с шефа.

Вие не винаги ще можете да видите връзката между опита на клиента и описаното в статиите. Тогава трябва да използвате методите на работа с несъзнаваното (интегрална невропрограмиране, Ериксонова хипноза), за да откриете тази връзка.

Винаги трябва да помните, че е важно не само да осъзнаете вашите преживявания, но и да ги трансформирате напълно в нещо приятно.

 

Източник: placegid.ru

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.