25 знака, че вашият мъж е нарцисист

Нарцисистът

Един нарцисист ще ви накара да се почувствате като най-доброто нещо, което той е виждал. Това е фазата на идеализиране. Той те кара да мислиш, че е така наистина. Това е само трик, с който да ви накара да му вярвате. Когато той ви срещне, целта му от самото начало е да ви накара да се почувствате възможно най-специални.

Всичко е фалшиво. Може да сте специални, но не и за него.

Незабавното удовлетворение е това, което той търси. Нарцисистите използват други хора, за да се чувстват добре със себе си. Ако се отнася добре с вас, той знае, че ще задоволявате нуждите му, докато не намери някой друг да го прави. Тогава той ще ви обезцени. Тогава той ще ви изхвърли. Това е игра за нарцисиста. Научете 25-те знака, че вашият мъж е нарцисист.

Вашият човек може да е нарцисист, ако той. . . .

 

1. Жадува за възхищение и признание.

Ако похвалите нарцисист, той ще ви даде най-голямото шоу в живота ви. Партито не е парти, докато нарцисистът не влезе в стаята. Те трябва да са в центъра на вниманието. Те се чувстват превъзхождащи всички и понякога дори ще се преструват, че са направили нещо страхотно само за признанието.

2. Нуждае се от комплименти, за да се чувства добре със себе си. 

Комплиментите карат нарцисиста да се чувства жив. Цялата им игра е да им се възхищавате денонощно. Това е единственото нещо, което кара соковете им да текат. Не може да мине дори и ден без това. Ако не му правите комплименти, той ще намери някой, който ще го направи. Той и без това вече е хвърлил око на следващата цел.

3. Винаги се опитва да накара себе си да изглежда добре пред другите.

Ще изнесе голямо шоу, за да изглежда по-добър сред хората. Той изисква да бъде в центъра на вниманието или иначе би предпочел да бъде сам.

4. Обича незабавното удовлетворение.

Нарцисистите винаги търсят хора или неща, които ще им дадат незабавно удовлетворение. Той ще прави секс с почти всеки, който му обръща известно внимание.

5. Никога наистина не обича никого, освен себе си

Някои дори могат да повярват, че нарцисистите изобщо не са способни да обичат другите. Играят си на любов. Нарцисистът изпитва любов физически, а не емоционално. Ето защо те винаги търсят нови партньори. Нарцисистът показва любовта си чрез секс, подаръци и плащане на сметките. Той вярва, че това е всичко, което е необходимо, за да се покаже любов. Ако останете с нарцисист твърде дълго, ще забравите какво е истинската любов.

6. Трябва да има контрол

Нарцисистите са изроди за контрол. Той ще иска да контролира всичко в живота ви. Как изглеждаш, къде отиваш и с кого говориш. Той непрекъснато ще се опитва да ви накара да се промените така, че да отговаря на това, което той иска от вас. Той ще ви обучи дори за редовните ви ежедневни дейности. Той иска да знае и да контролира всичко.

7. Състезава се с всички

Нарцисистите вярват, че превъзхождат всички. Те също обичат, когато хората се състезават за тяхното внимание: жените, децата, колегите, съседите. Те обичат добрите и силни, които са по-добри от тях. Това ще нахрани на нарцисиста и без това твърде голямото его.

8. Винаги е жертва

Той нанася удар като кара хората да вярват, че е бил онеправдан. Той иска другите да усетят неговата фалшива болка и да го съжаляват. О, горкия той, как би могла да се отнасяш с него така.

9. Винаги прехвърля вината

Всичко, което прави, е защото някой друг го е накарал или предизвикал да го направи. Не поема отговорност за действията си, ако те са отрицателни. Нарцисистите избягват проблемите, докато нещата не излязат тотално извън контрол. Въпреки реалността, вие или някой друг е причината за това!

10. Показва малко или никаква емоция

Нарцисистите не могат да издържат да бъдат сред емоционални хора. Показването на много емоции ще доведе до конфликт между вас и нарцисиста.

11. Той никога не се извинява, дори когато е виновен

Не задържайте дъха си, ако чакате нарцисист да се извини. Ще умреш преди той да умре. И ако той се извини, ще бъде толкова неискрен, че ще се чувствате неудобно от репликите: Съжалявам. Казах, че съжалявам!

12. Не показва съпричастност към другите

Когато някой го боли, той не го усеща. Може да си болна или да се чувстваш зле, а той дори може да се шегува и да се смее за това. Той не е способен да се постави в ничия кожа. Нарцисистът може дори да изглежда радостен, като чуе лоши новини за друг човек. Ако не го боли физически, той не може да го почувства!

13. Поставя неговите нужди и желания винаги преди вашите

Ако можех да направя това или да имам онова, тогава щях да съм по-добър човек. Той ще харчи пари за неща, които не са необходими. Той купува неща с цел да се почувства и да изглежда превъзходно.

14. Преструва се, че е някой, когото не е

Може да играе много различни герои. Те се променят от човек на човек. Той дори може да промени начина, по който говори с различните хора. Когато излиза извън дома, той винаги е с характер и отношение към другите.

15. Не е в състояние да изгради силни връзки с никого

Това включва най-вече техните партньори, деца и други близки. Нарцисистите не са оборудвани с възпитателни умения. Толкова е тъжно, но ежедневно може да виждате как децата се пренебрегват и нараняват от нарцистичния родител.

16. Поставя страхотно емоционално шоу, когато е необходимо

Тъй като им липсва емоция и съпричастност, когато се опитват да бъдат искрени, е много неудобно. Виждал съм някои страхотни изпълнения, някои за носители на Оскар. Нарцисистът може дори да плаче с фалшиви сълзи!

17. Не чувства вина и не се учи от опита

Така, че спрете да се питате как той може да продължава да прави същите глупави и лоши неща към вас отново и отново. Ако се опитате да го накарате да се почувства виновен или да го изложите, ще видите яростта или гърба му.

18. Става пълен с ярост, когато някой го упрекне за нещо

Не забравяйте, че нарцисистът никога не греши. Той ще ви нападне, а по-късно ще се държи, сякаш нищо не се е случило. Нарцисистът има две форми на справяне със ситуации. Игнориране или изпада в гняв.

19. Ще лъже дори за нелепи неща

Казването на лъжа е втора природа за нарцисиста. Обикновено, когато говорят, лъжат. И ако го хванете в лъжа, той пак няма да признае.

20. Не може да обичаш някой, който предпочита да е сам

Дайте на нарцисист това, което иска или се махнете от лицето му. Това е отношението, което те ще имат с вас, след като си падате по тях. Не забравяйте, че той има или ще си вземе от друг човек това, което му липсва от вас.

21. Това е по дяволите!

Седиш там и си чешеш главата или плачеш, чудейки се кой е този нов човек? Вие сте във фазата на обезценяване. Не забравяйте, че нарцисистите се правят на добри хора. Те не могат да поддържат тази фасада завинаги. Истинското им жестоко Аз в крайна сметка се появява. В този момент времето ви е ограничено, защото може вече да е набелязал нова мишена и ще започне да се отнася с вас, сякаш ви презира.

22. Постоянно търси нов обект за внимание и доказване

Когато чувствате, че връзката е в беда, тя е. Всеки ден нарцисистът иска да намери някой нов, който да впечатли. Ако изглежда отдалечен, това е, защото той мисли за следващата си цел. Той винаги ще бъде нащрек за някой, който ще се отнася с него по-добре от вас.

23. Прави ви психически слаби с цел

Това е само за да може той да ви накара да правите каквото поиска. Той ще ви накара да се чувствате виновни. Той ще ви накара да се чувствате уплашени. Той ще ви накара да се чувствате сами. Той ще ви накара да се срамувате. След като всичко това бъде постигнато, вашата нужда от него става по-голяма. Това са нещата, които той вярва, че ще ви накарат да продължите да го обичате и да го обожавате и да бъдете неговото зарядно, докато не е готов да ви изхвърли.

24. Наслаждава се на вашата болка

Когато нарцисистът знае, че са ви е наранил, това само го радва. Не забравяйте, че те жадуват за внимание, добро или лошо. Ако знаят, че връзката е приключила, ще се опитат да ви направят възможно най-нещастни, ако с нещо не са зависими от вас. Това е част от фазата на обезценяване.

25. Може да ви отхвърли като непознат, щом го опознаете и спрете да му показвате възхищение

Това е фазата на изхвърляне. Нарцисистът ще ви изхвърли без предупреждение. Може да искате да решите проблема, но той не може. Уменията му за решаване на проблеми са ограничени до ярост или отдалечаване. Дано осъзнаете, че искате да е последното. Пребройте вашите благословии и продължете напред.

 

Ако вашият човек покаже тези знаци, той вероятно е нарцисист

Това са добри издайнически признаци, че вашият мъж е нарцисист. Жените също могат да бъдат нарцисисти и да показват същите тези знаци. Ще намерите нарцисисти на работа и в собственото си семейство. Те навсякъде чакат да се нахвърлят върху нова цел. Не забравяйте, че използват други хора, за да се чувстват добре със себе си.

Ако чувствате, че имате връзка с нарцисист, трябва да потърсите помощ. Ако решите да останете с нарцисист, те емоционално ще ви унищожат. Освен ако не получат помощ за своя нарцисизъм, цикълът ще продължи. Изграждането на нови взаимоотношения и оставянето на старите да умрат е реалността на нарцисиста. Преди да се обвържете с каквато и да е връзка, винаги помнете тези знаци.

 

Читателска анкета

Въпроси и отговори

 • Въпрос: Защо хората стават нарциси? Така ли се раждат?
 • Отговор: Не се раждат такива, а семейната среда ги формира нарциси. Преживяванията в детството най-много допринасят за формирането на характера на хората. Психичното, физическото и сексуалното насилие са често срещани фактори. Прекаленото снизхождение често се пренебрегва, но е огромен фактор за огромното количество нарцисизъм, което съществува днес.

 

 • Въпрос: Обичам някого. Той е нарцисист и е трудно да продължа напред, какво да правя?
 • Отговор: Обичайте себе си повече! Съберете група за подкрепа заедно. Вероятно вече знаят, че е задник и трябва да се погрижите за собственото си благополучие.

 

 • Въпрос: Може ли нарцисист някога да се промени?
 • Отговор: Рядко го правят. Травматично събитие може да доведе до най-голяма промяна в нарцистичното поведение.

 

 • Въпрос: Може ли човек изведнъж да се превърне в нарцисист?
 • Отговор: Не за една нощ, но да, човек може да стане нарцисист с течение на времето.

 

 • Въпрос: Може ли нарцистичен мъж или жена да прибегне до физическо или сексуално насилие?
 • Отговор: Да, ако това е техният характер. Много от тях са очарователни и ненасилствени. Има много психични разстройства, които допринасят за насилственото поведение.

 

 • Въпрос: Как да накарам други хора, като семейството, да видят, че моят човек е нарцисист? Всички те казват, че е добър човек и аз трябва да се старая повече.
 • Отговор: Той винаги ще прави шоу и ще изглежда като добър човек пред другите хора. Не се притеснявайте да се опитате да накарате други хора да видят истинското му Аз. Правете най-доброто за вас! Никой не иска постоянно да живее в мизерия. Светът всъщност е красиво място и животът в него може и трябва да бъде спокоен.

 

 • Въпрос: Сега, когато подадох молба за развод преди 4 месеца, всеки ден оттогава той плаче, молейки ме да видя променения мъж, в който се превърна! Той казва, че си е отворил очите и никога няма да се отнася с мен или с децата, както преди и че ще ме направи по-щастлива от всякога и никой никога няма да попита защо съм все още с него, те ще кажат уау той се е променил! Както казах, минаха само 4 месеца, откакто дори му казах, че искам развод, а сега той е променен мъж, възможно ли е това?
 • Отговор: Не и ако е нарцисист. Те не могат дълго да крият кои са всъщност.

 

 • Въпрос: Ами ако никога не ме изхвърли от живота си?
 • Отговор: Още не е намерил някого, за когото вярва, че е по-добър. Те търсят хора, които им показват най-голямо внимание.

 

 • Въпрос: Омъжена съм от 46 години. Искам развод. Той няма да ми даде такъв. Чувам само, че той няма пари. Защо са (нарцисистите) против разводите?
 • Отговор: Те смятат, че разводът е знак за провал. В съзнанието им те не успяват в нищо.

 

Източник: http://bg.christ-the-king-center.org

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.