Висока ЕИ: Управление на емоциите на другите

Няма еднозначен отговор на въпроса "Какво е емоционална интелигентност?" или "Какво е EК?", защото това не е "нещо", това е интелигентност. EИ и EК се проявяват в различна степен и по различни начини.

Например, хората могат да имат високо, средно или ниско ниво на емоционална интелигентност в седемте измерения на емоционалната интелигентност. По този начин те ще имат различни нива на умение по шестото измерение: "управление на емоциите на другите". Ние всички сме повече или по-малко компетентни в това измерение.

Има много предимства когато умееш да управляваш емоциите на другите. Ще изброим няколко от тях тук и Ви насърчаваме да добавите свои собствени.

 

7 ПРЕДИМСТВА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ НА ДРУГИТЕ

1. Вие ще имате по-голямо влияние.

2. Ще бъдете по-малко склонни да се захващате за емоциите на другите, а вместо това ще можете да запазите собственото си емоционално разположение, обективност и почтеност.

3. Вашите работни взаимоотношения ще бъдат по-продуктивни и удовлетворяващи, за да можете по-лесно да работите съвместно с ключови заинтересовани лица и партньори.

4. Можете да развивате и изграждате по-добра работа в екип и да скъсявате времето, което се губи в екипните конфликти и недоразумения. Колкото и техническа да е Вашата роля, често най-трудните проблеми, с които трябва да се справите, не са техническите, а проблемите на хората.

5. Може да успеете да водите хората през промяната по-лесно.

6. Нивата на стрес може да са по-ниски във вашия екип, а производителността да е по-висока. Ако Вашият персонал е натоварен и натиска на труда е висок, а Вие се отпуснете и успокоите, те ще бъдат по-продуктивни.

7. Може да сте в състояние да накарате другите да се чувстват по-добре за себе си. По този начин може да имате по-уверена и новаторска работна сила.

 

6 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДИМСТВА ПРИ ВИСОКИ УМЕНИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ НА ДРУГИТЕ

1. Може да ви харесат повече, и тогава хората ще са по-склонни да чуват това, което казвате.

2. Може да сте в състояние да създадете положителна и задоволителна работна среда с по-високи нива на ангажираност на служителите и по този начин да постигнете по-добра възвръщаемост на инвестициите.

3. Може да успеете да се справите ефективно с конфликтите на работното място.

4. Може да сте в състояние да спрете хората да Ви дразнят или да Ви тормозят.

5. Може да сте в състояние да намалите отрицателното или разрушителното влияние на един човек върху Вашия екип или организация.

6. Може да придобиете по-голямо уважение и да вдъхновите хората да развият своя потенциал.

До колко умеете да управлявате емоциите на другите?

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.