Висока ЕИ: Разчитане на другите

Хората се опитват да ограничат емоционалната интелигентност до една малка единична позиция.

Няма обаче черно-бял отговор на въпроса "Какво е емоционална интелигентност?" или "Какво е EК?" защото това не е "нещо", това е интелигентност. EИ и EК се проявяват в различна степен и по различни начини.

Например, хората могат да имат високо, средно или ниско ниво на емоционална интелигентност в седемте измерения на емоционалната интелигентност. По този начин те ще имат различни нива на умение по третото измерение: "Емоционално разчитане на другите".

Когато можете точно да идентифицирате как се чувства някой, Вие печелите много предимства. Ще изброим няколко от тях тук и ви насърчаваме да допълните свои собствени.

 

5 ПРЕДИМСТВА НА ЕМОЦИОНАЛНОТО ОСЪЗНАВАНЕ ЗА ДРУГИТЕ НА ВИСОКО НИВО

1. Ще имате по-голям шанс да реагирате адекватно на другите, когато знаете как се чувстват те.

2. Ще можете по-добре да разчитате "играта" по време на среща, преговори или дискусия и по този начин ще имате възможност да отговорите по по-смислен и влиятелен начин.

3. Ще бъдете в състояние да се ангажирате, отговаряте, мотивирате и да се свързвате с другите хора.

4. Имате повече шанс да изберете най-добрия начин да общувате, когато говорите със служители, колеги или заинтересовани страни.

5. Вашите взаимоотношения могат да се развият до по-дълбоко ниво и доверието може да нарасне, когато хората се чувстват разбрани от Вас.

 

5 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДИМСТВА НА ЕМОЦИОНАЛНОТО РАЗЧИТАНЕ НА ДРУГИТЕ НА ВИСОКО НИВО

1. По-вероятно е да сте способни да покажете съпричастност и да бъдете емпатични, след като сте разбрали как се чувства някой.

2. Ще имате по-малко изненади. Когато знаете как се чувства някой, неговите реакции ще бъдат по-малко изненадващи за Вас.

3. Ще бъде по-лесно да мотивирате хората, тъй като ще имате висока емоционална интелигентност и по-добро разбиране на емоционалните двигатели на тяхното поведение.

4. Ще имате по-голям шанс да разполагате с точното време във Вашите комуникации. Ще разберете кога е най-доброто време да се свържете с някого и кога е най-добре да почакате. Това ще допринесе положително количеството влияние, което имате и в способността Ви да убеждавате другите.

5. Ще можете да включите точната информация при вземането на решения, което е основно изискване за високо ниво на емоционална интелигентност в четвъртото измерение.

Колко точно можете да прочетете емоциите на другите?

Колко висока е Вашата емоционална интелигентност?

Винаги ли знаете какво се случва?

 

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.