Ниска ЕИ: Стрес и страдание

За да имаме разбирането кога другите хора са с ниска емоционална интелигентност, е по-лесно първо да разбираме какво са емоционална интелигентност и .

Няма еднозначен отговор на въпроса "Какво е емоционална интелигентност?" или "Какво е EК?" защото се среща в различна степен и по различни начини.

Тук ще разгледаме измерение пет: емоционално самоуправление на работното място.

Има много трудности, които могат да възникнат, ако имате ниски нива на умения в емоционалното управление на работното място. Ще изброим основни няколко от тях тук и ви препоръчваме да добавите свои собствени към списъка.

 

3 НАЧИНА НИСКОТО ЕМОЦИОНАЛНО САМОУПРАВЛЕНИЕ ДА ВИ ВРЕДИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

1. Може да бъдете фокусирани в отрицателните неща, които се случват по време на работния ден и да не можете да видите положителните неща. По този начин може да сте отрицателни, критични и нещастни по време на работа. Никой не харесва да работи за нещастни лидери, работодатели или мениджъри, което може да доведе до спад в оборота на персонала, до деморализирана работна сила или до намаляване на клиентската ви база.

2. Вашите нива на стрес може да са значителни. Може да Ви е трудно да се издигнете над натиска на Вашите роли или работа и да станете напрегнати, нахални или раздразнени. Това може да доведе до здравословни проблеми, така че е по-вероятно да се наложи да отделите принудително време за отпуск. Също така е по-малко вероятно да сте успешен работодател или мениджър, тъй като стресът Ви може да бъде предаден на други хора. Това може да означава, че ще Ви бъде по-трудно да привлечете или запазите добър персонал или да отлагате потенциални клиенти.

3. Хората могат да Ви избягват. Това могат да бъдат заинтересовани лица, колеги, клиенти, служители или доставчици. Това може да Ви затрудни да разбирате какво се случва, може да бъдете изключени от покани за срещи с хора и може да се наложи да работите по-усилено, за да спечелите сътрудничеството на хората, от които зависите.

 

4 ДРУГИ НАЧИНА НИСКИТЕ УМЕНИЯ В ЕМОЦИОНАЛНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ ДА ВИ ВРЕДЯТ

1. Вие сте по-склонни да участвате в конфликт.

2. Хората може да не харесват Вас или Вие може да не харесвате себе си.

3. Можете да се направите на глупак, като бълвате гняв пред Вашите служители или деца или като сте негативно настроени към колеги, клиенти или членове на семейството си.

4. Може да се разболеете. Може да сте самотни или да се чувствате празни отвътре и да потърсите утеха в наркотиците, алкохола или преяждането.

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.