Ниска ЕИ: Неразбран

Да разгледаме проблемите, които могат да възникнат, когато имате ниски нива на емоционално самоизразяване.

Отговорът на въпроса "Какво е емоционална интелигентност" или "Какво е EQ?" може понякога най-добре да се обясни с демонстриране на това, което се случва, когато то е само в малка степен.

Има много проблеми, които могат да възникнат, ако не изразявате емоциите си ясно, безопасно и по уважителен начин на работното място, а вместо това прехвърляте емоциите си на другите или ги потискате в себе си с надежда, че те ще изчезнат от само себе си.

Ще изброим няколко от проблемите тук и ви насърчаваме да добавите свои собствени към списъка.

 

3 ПРОБЛЕМА ПРИ НИСКИ НИВА НА ЕМОЦИОНАЛНО ИЗРАЗЯВАНЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО.

  1. Ако не обяснявате на другите как се чувствате, се налага те да отгатват сами и така рискувате да ги объркате. Да мълчиш за чувствата си не означава, че хората ще ги игнорират, просто ще се опитат да ги разберат според собственото си виждане и възприятие, а това може да е погрешно. Въпреки това, при липса на какъвто и да е знак от Вас за противното, те ще предположат, че "разчитането" им е правилно. Тогава те могат да кажат и на другите.
  2. Всичко това може да доведе до отрицателни клюки, липса на доверие и сериозни недоразумения.
  3. Ако не можете да изразявате чувства на благодарност, гордост и други подобни емоции, хората могат да мислят, че не ги оценяте или ги приемате за даденост. Това може да има пагубен ефект. Ангажираността на служителите може да намалее, когато те не се чувстват стойностни, оценени или подкрепени.

 

ОЩЕ 3 ПРОБЛЕМА ПРИ НИСКИ НИВА В ЕМОЦИОНАЛНО ИЗРАЗЯВАНЕ

  1. Може да изгубите добър персонал. 
  2. Когато не изразявате емоции ясно, те могат да изплуват внезапно, да нарушат съня Ви и да източат Вашата енергия. Колко често сте чували за това, че някой е разстроен от коментар и след това се занимава с него, само за да се окаже, че се е събудил, като все още мисли за това? Това означава, че на следващия ден, когато се изправите пред борда, ще Ви е по-трудно да мислите ясно.
  3. Пренасянето на неизразени негативни емоции за всякаква продължителност от време може да понижи енергията Ви, да Ви отегчи, да Ви изтощи и да Ви затрудни да се справите и да се свържете с тях. Кой иска това? Вие ще бъдете по-стресирани по време на работа и у дома и рискувате да си го изкарате на персонала, партньорите или клиентите.
     

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.