Ниска ЕИ: Лоши решения

ЕМОЦИИТЕ ДВИЖАТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА

Вземането на решения, особено за управлението на хора, е логично да включва интегриране на емоционалната информация с когнитивните данни. Това е част от четвъртото измерение на емоционалната интелигентност: емоционално разсъждение.

Има много проблеми, които могат да възникнат, ако имате ниско ниво на умения в емоционалното разсъждение. Ще изброим няколко от тях тук и ви насърчаваме да ги допълните.

 

6 ПРОБЛЕМА ПРИ НИСКО НИВО НА УМЕНИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО РАЗСЪЖДЕНИЕ

1. Вашата комуникация и взаимодействия могат да доведат до конфликти, недоразумения и липса на печалби.

2. Може да Ви е трудно да убедите хората да действат според Вашите убеждения и решения.

3. Можете да оставите в служителите, колегите или семейството си усещане за неоцененост или пренебрегнатост и следователно те да престанат да Ви сътрудничат. Емоционалната интелигентност и емоционалната обосновка носят признание на хората колко важни са емоциите им.

4. Когато пренебрегвате емоциите на хората, на които обяснявате Вашите възгледи или решения, може да бъдете изненадани и шокирани от резултатите и отговорите на това, което казвате. Враждебността може неочаквано да се увеличи, когато емоциите не са взети под внимание.

5. Рискувате да бъдете възприемани като "студени", "безсърдечни", "неумолими" или "безцеремонни". Нито едно от тях не води до печеливши или продуктивни партньорства или взаимоотношения.

6. Ако не сте в състояние да предскажете точно как Вие или други хора ще се почувстват, рискувате да вземете лоши решения или действия. Емоционалната интелигентност и емоционалното мислене не са свързани със случайни предположения, те са свързани с точността на емоциите.

 

Колко добре интегрирате точни емоционални данни във вашите решения?

 

ОЦЕНЕТЕ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Искате да направите MSCEIT за да измерите емоционалната си интелигентност? Това е мярката за златен стандарт! За да научите как да направите теста Mayer-Salovey-Caruso-Emotional-Intelligence-Test и да получите обратна информация за резултатите от нашия управител, експерт по емоционална интелигентност - Десислава Дамянова, свържете се с нас.

РАЗВИЙТЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЕГА

Предлагаме много уъркшопи, които да ви помогнат. Проверете програмата ни за предстоящи уъркшопи за емоционална интелигентност или за повече подробности, свържете се с АЕИ на 0883 70 70 31 или ни пишете info@eiacademy.bg

Развийте емоционалната си интелигентност сега и водете по-щастлив, по-продуктивен живот и подобрявайте работните си отношения, независимо дали сте с колеги, собственици или клиенти.

 

@ АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Какво казват нашите клиенти

Запишете се за нашият бюлетин като оставите имейл адреса си
Copyrights © 2020. All Rights Reserved.